Stasjonssjef Jarle Danielsen ved KBR Søgne og Songdalen inviterer til "Prøv deg som brannmann" konkurranse på Tangvall torsdag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)

- Prøv deg som brannmann i ettermiddag

  Nicolai Prebensen
  03. mai 2018
  13:20
Torsdag klokken 17.00 kan du prøve deg som brannmann. Det er Søgne Handelsforening som har invitert KBR Søgne og Songdalen til å arrangere konkurranser med publikum på torvet på Tangvall.

- Dette er i forbindelse med at butikkene utvider åpningstidene og når vi blir spurt, ønsker vi å være et ja-brannvensen. Vi kan ikke si ja til alt, men har vi anledning stiller vi opp, sier stasjonssjef Jarle Danielsen til N247 mandag.

Han forteller at brannvesenet vil ta med seg røykdykkerutstyr og vil kle opp publikum i dette. Så blir deltakerne delt opp i lag, og det vil bli slukket branner.

Premier
- Dette blir en slags «Prøv deg som brannmann» konkurranse, og handelsforeningen stiller med premier. I tillegg skal det konkurreres i slangeutlegging og vi vil demonstrere noen slukketeknikker. Det er dette vi har på programmet til nå, og det kommer nok noe mer. Resten planlegger vi under lagbyttet mandag kveld, sier han.

Brannmannsyrket er mannsdominert, og derfor vil stasjonssjefen invitere kvinnelige deltakere til å bli med.

- Det er mange menn i dette yrket, men det er ingen grunn til at ikke kvinner også kan jobbe som brannpersonell. Torsdag har du sjansen til å prøve, det er bare å stille opp så hjelper vi med resten, avslutter han.
Sist oppdatert 03.05.2018 klokken 13:50 av Nicolai Prebensen

Det kan fort bli litt fyr og flamme når brannfolkene i Søgne og Songdalen arrangerer konkurranse, samt gir gode råd for hvordan å unngå brann. Bildet er fra et tidligere arrangement på brannstasjonen på Salemsveien.. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no