- Ønsker du å se noen av verdens beste syklister i aksjon, må du holde av 22. mai. (Foto: Szymon Gruchalski/Tour des Fjords)

Slik kjøres Tour des Fjords i Søgne tirsdag

  Jon Aamodt
  22. mai 2018
  09:10
For første gang legger sykkelrittet Tour des Fjords veien om Sørlandet og 22. mai passerer rittet Søgne. Ønsker du å se noen av verdens beste sykkellag i aksjon live, må du holde av 22. mai.

Årets Tour des Fjords går over tre dager. Rittet starter tirsdag 22. mai på Norges sydligste punkt, Lindesnes fyr. Den første etappen går innom både Mandal og Søgne, før syklistene kommer inn til Kristiansand via Langenesveien. Målgang denne dagen er i Grimstad.

Stenging av vei i Søgne
- Et internasjonalt sykkelritt krever at traseen er fri for annen trafikk, og veier vil derfor bli stengt. Vi snakker om et tidsrom på 30-45 minutter etter hvert som rittet skrider frem.  Slik sikrer man at veien er tom for trafikk, og veiene åpnes igjen når rytterne har passert.

- Dette er styrt og organisert av arrangøren i samarbeid med politi og mobile vakter som kommer før og etter rytterne. Det er også cirka 50 lokale vakter langs løypen denne dagen. Vi beklager ulempene denne stengningen medfører for den enkelte, men går ut med info nå slik at man kan tilpasse akkurat denne dagen. Stengningen vil også påvirke kollektivtransport i perioden, sier avdelingsleder i Søgne kommune Dag Morten Frantzen til N247.

Løypa igjennom Søgne
Rytterne kommer til Søgne fra Mandal via Åloveien. De passerer Ausviga og kommer inn til Lunde. Det vil da ikke være mulig å svinge av på E39 til Ålo eller Lunde i den stengte perioden. Skal man med bil til Vedderheia kan man kjøre om Lohnelier.

Etter en kort visitt på Lunde svinger touren ned Eikeveien og videre på Sangvikveien før Hølleveien krysses ved rundkjøringen ned mot Åros. Rittet krysser Søgneelva og svinger så opp mot Langenesveien inn mot Kristiansand. 

- Det kan være nyttig for mange å legge merke til løypa, både beboere, arbeidstakere og skoleelever som i en kort periode vil bli påvirket, sier Frantzen.

Rittet forventes å passere gjennom Søgne 22. mai cirka klokken 14.40 til 15.30.


Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Bli med på festen
- Regionen har aldri før har hatt en slik mulighet til å vise seg fram for omverdenen. Rittet går direkte på TV2, og i tillegg sendes TV-bildene ut til nærmere 100 land. Med tanke på den traseen som er valgt langs Sørlandskysten, vil det bli noen spektakulære bilder. Vi ønsker at alle bidrar med liv langs løypa og skaper en ramme som sent vil bli glemt. Heis flagg, still dere opp langs løypa og blir med på festen, sier Frantzen entusiastisk. 

Onsdag 23. mai er Kristiansand målby. Rytterne har da gjennomført 190 km siden starten i Risør, før de kjører inn i byen via Gimlekollen. I Kristiansand skal syklistene kjøre en rundløype som inkluderer både Gimlekollen, Lund, Kvadraturen og Odderøya. Målgang for rittet er i Tresse.

Trafikken rundt Kristiansand vil følgelig bli påvirket både 22. og 23. mai, og den nevnte rundløypa vil føre til stengte veier i perioden 14.00-16.00 den 23 mai.

Siste rittdag, 24 mai, går starten i Farsund med målgang i Egersund.
Sist oppdatert 22.05.2018 klokken 09:21 av Jon Aamodt

Kartutsnitt som viser hvilke veier Tour des Fjords sykles gjennom Søgne 22. mai. (Foto: Google, CNES,Airbus, Digital Globe, Landsat og Copernicus )
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no