- Dette var mye så tidlig i sesongen

Publisert

- Dette var mye så tidlig i sesongen. Det betyr dessverre at vi snart må ut igjen, sier oppsynsmann Espen Halvorsen til N247 i det han ankommer Solta med ni beslaglagte teiner og seks ruser.


- Noen teiner hadde ikke fluktåpning, noen var ikke merket og noen ruser som har stått for lenge er beslaglagt. Reglene er at redskap i sjøen skal ettersees, og er redskapen full av tang og tare, samt døde sjødyr har de stått og fisket for lenge, sier han.
- Klare regler
Han forteller at reglene er klare og ikke til å misforstå. Det tar ikke lang tid å sette seg inn i disse, så mange av disse beslagene tror jeg rett og slett skyldes slurv, fortsetter han.
Halvorsen forteller at hovedregelen for garn er at disse skal settes på minimum tre meters dybde. Inne i fjordene, i fredningsområdene, minimum på fem meters dybde.
- Fisker du etter krabber er nå 25-metersregelen borte, men fluktåpningen skal være 80 millimeter. Det ene beslaget i dag var en teine hvor fluktåpningen var stengt igjen. Rusefisket er snart over. Dette er kun tillatt i perioden 1. oktober til og med 30. april, sier han.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Denne teina som ble beslaglagt fredag hadde ingen fluktåpning i det hele tatt. (Foto: Nicolai Prebensen).
Merking
Halvorsen understreker at all redskap i sjøen skal tydelig merkes med navn og adresse. I hummerfiskesesongen skal i tillegg utstyret merkes med et eget ID-merke som man får etter å ha registrert seg som hummerfisker. Dette skjer via nettsidene til Fiskeridirektoratet (Lenke tidligere i artikkelen).
Sist oppdatert 21.04.2018 klokken 13:48 av Nicolai Prebensen
Beslagene fraktes bort for oppbevaring inntil sakene er ferdig behandlet. Deretter blir utstyret sendt til destruksjon. (Foto: Nicolai Prebensen)
Ragnar Olsen i Søgne kommunes ingeniørvesen viser frem en ruse full av tang som viser at den har stått og "spøkelsesfisket" i lang tid. (Foto: Nicolai Prebensen)
Powered by Labrador CMS