Stauslandstunet søndag ettermiddag.

Venter 201 lam: - Blir litt venting

  Nicolai Prebensen
  16. apr 2018
  21:34
Det begynte for to uker siden, og varer frem til midten av mai. Det er travle dager for sauebonden Audun Abrahamsen og familien når 140 firbente ullkledte spælsau skal lamme.

- Det blir noen kopper kaffe hver dag og når gjennomlysningen viser at det totalt skal komme 201 lam denne våren, blir det nok noen kopper til, sier Abrahamsen søndag ettermiddag.

Venter tre
Da er det er Jessis (7) tur til å lamme. Hun venter tre små.

- Denne rasen er såpass hardfør at de klarer seg stort sett uten hjelp. Jeg ser selvsagt til dem hele tiden, også de som er på øyene, men alt i alt ordner de lammingen uten problemer selv.

Artikkelen fortsetter under vinduet.
Sauebonden ser etter nye fødeklare spælsau. Når det nærmer seg blir de tatt inn i egen «fødestue» i fjøset på Stauslandstunet. (Foto: Nicolai Prebensen).

Jessi ville det likevel litt annerledes. Da de første tydelige tegn på at hun var i gang, regnet Abrahamsen med at det ville går fort. Fire timer senere var likevel ingenting skjedd, og bonden mente at dette var den tregeste sauen han noengang hadde hatt. Noe måtte gjøres.

Resten, og noen glimt fra livet på en gård full av fødende, ser du i Nett TV-vinduet over.
Sist oppdatert 16.04.2018 klokken 11:18 av Nicolai Prebensen

Det blir mye venting for sauebonden Audun Abrahamsen under lammingen på Stauslandstunet i Søgne hver vår. (Foto: Nicolai Prebensen)

De er helt kraftfor junkies disse dyra og det går for seg når bøtta kommer frem, sier Abrahamsen. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no