Pressemelding fra Statens vegvesen
Førstkommende helg (hovedsakelig søndag) blir det tovegstrafikk i ett tunnelløp i E18 Oddernes- og Banehei-tunnelen i Kristiansand. Årsaken er arbeider med blant annet med styringssystemer og gravearbeid i østgående løp, skriver Statens vegvesen i en pressemelding. (Foto: Statens vegvesen)

Redusert kapasitet i E18-tunneler i Kristiansand

  Nicolai Prebensen
  12. apr 2018
  17:29
Førstkommende helg (hovedsakelig søndag) blir det tovegstrafikk i ett tunnelløp i E18 Oddernes- og Banehei-tunnelen i Kristiansand. Årsaken er arbeider med styringssystemer og gravearbeid i østgående løp.

Arbeidene starter lørdag kveld (etter kampslutt mellom IK Start og Vålerenga lørdag kveld, red anm.) og varer gjennom helgen. Vi må da holde østgående løp stengt i begge tunnelene.

Lørdag til mandag
For trafikantene betyr dette at det fra lørdag 14. april kl. 20:00 til mandag 16. april kl. 06:00 blir tovegstrafikk i de vestgående tunnelløpene av E18 Oddernes- og Banehei-tunnelen. På strekningen Bjørndalssletta til Vesterveien blir det begrenset av- og påkjøringsmuligheter til E18.

Trafikken vestfra flettes i østre enden av Vesterbrua. Foran Baneheitunnelen ledes man over til motsatt tunnelløp og kjører videre østover i dette tunnelløpet. Fra tunnelene og fra Oddernesbrua er det ikke mulig å svinge av E18 før man kommer til Bjørndalssletta.
  • De som skal til sentrum eller til Eg fra vest må svinge av på Vesterveien/Dueknipen og kjøre via Vestre Strandgate.
  • Det vil heller ikke være mulig å svinge av i Torridalskrysset, man må kjøre via Gartnerløkka/Vestre Strandgate eller Bjørndalssletta dersom man skal til Lund.
  • Trafikken østfra vil fra Bjørndalssletta kjøre sitt vanlige tunnelløp, men det er innsnevret til ett felt pga. den motgående østgående trafikken.
  • Det vil være mulig å svinge av i Torridalskrysset, til Eg og til sentrum for de som kommer østfra.
  • Det vil ikke være mulig å kjøre inn på E18 på strekningen retning vestover, se neste avsnitt.
  • Trafikken fra sentrum, fra Eg, fra Lund/Torridalskrysset og fra Bjørndalssletta kan kun komme inn på E18 øst for Oddernestunnelen eller vest for Baneheitunnelen.
  • Skal man inn på E18 retning østover må det skje via Kolsdalen i vest eller via Bjørndalssletta i øst. Også påkjøring til E18 mot øst fra rundkjøringa på Gartnerløkka vil være stengt denne helgen.
  • Skal man inn på E18 retning vestover må det skje via Vollevann i øst eller via Gartnerløkka i vest.
  • Trafikken fra Eg må denne helgen kjøre Andreas Kjærs vei og via sentrum.
Selv om trafikken vanligvis er mindre i helgene enn på ukedager kan omleggingen av trafikken føre til at det oppstår køer. For å lette på trafikken er det derfor fint om de som har anledning bruker andre transportformer enn bil, skriver Statens vegvesen i pressemeldingen.
Sist oppdatert 13.04.2018 klokken 11:29 av Nicolai Prebensen

Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no