Dag Elvemo fra Gjenbruk Lumber (til venstre), hjelper Inger og Odd Arne Reinertsen å pakke ut og sortere den store samlingen med LP-plater fra NRK-Sørlandet. (Foto: Jon Aamodt)

Skal selge NRKs LP-samling

  Jon Aamodt
  12. apr 2018
  17:47
- Tyve kasser med LP-plater, i alt rundt 3.000 plater skal vi nå selge her fra «Hjelperen», bruktbutikken i Toftelandsveien, sier Inger Reinertsen.

Sammen med resten av de frivillige i butikken holder hun på å pakke ut og få på plass alle de gamle LP-platene som nå skal legges ut for salg.

- Det er arkivet til NRK-Sørlandet vi har fått. De skal som kjent flytte til nye lokaler og ønsket å kvitte seg med LP-platene som de ikke lenger bruker. Vi har fått overta det meste av samlingen og skal nå selge platene her på «Hjelperen», sier Odd Arnfinn Reinertsen til N247. 

Han forteller at det var en ansatt fra NRK som tok kontakt da det ble klart at de ikke lenger ønsket å oppbevare de gamle platene. 

Ikke den nyeste musikken
- Her kan du gjøre et virkelig godt kjøp. NRK vet hvordan de skal oppbevare og ta vare på de gamle vinylplatene, og alle er oppbevart i originalcover og pakket i plastlommer, så her er alt i skjønneste orden, forteller han.

Du finner ikke den helt nye musikken i platesamlingen. Det er noen år siden vinyl var det foretrukne medium når musikk ble gitt ut, men ellers er det stor variasjon i utvalget. 

- Vi kommer til å sortere ut noen enkelte eksemplarer som blir priset spesielt, men ellers går alt sammen for 20 kroner per plate. sier Inger. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Passerer 15 millioner i nødhjelp
«Hjelperen» gir hele sitt overskudd til nødhjelp utenfor Norges grenser og i løpet av kort tid passerer de 15 millioner kroner i netto overført bistandsmidler. Til høsten feirer de sitt 10-års jubileum og ingen ting tyder på at det skal slutte der. 

- Mercy Ships har vært en av våre hovedmottakere som vi til nå har hjulpet med godt over tre millioner. Utenom dette har vi støttet et pleiehjem i Ukraina og flere andre prosjekter. Alt vi gir går til støtte utenfor Norge. Vi hjelper mennesker der de bor og ser at dette gir enormt gode resultater, sier Reinertsen. 

Nå er det LP-plater som skal selges og tilføre nye midler som kan brukes til gode formål blant mennesker som ikke har den levestandarden vi er vant til i Norge. 


- Vinylplatene er tatt godt vare på og alle er pakket i cover og plastlommer. (Foto: Jon Aamodt)

Prima Vera med en ungdommelig Jahn Teigen, Aretha Franklin eller Charlie Prides første LP. Dag Elvemo viser fram noen av LP-platene som selges hos Hjelperen bruktbutikk nå. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no