Per Try setter poteter og sønnen Per Øyvind legger plast over. Bodil går bak og passer på at plasten setter seg skikkelig. (Foto: Nicolai Prebensen)

60 tonn ned, 1000 tonn opp

  Nicolai Prebensen
  11. apr 2018
  13:13
17 dager senere enn i 2017 ble settepotetene satt i jorda på Tangvall-jordene onsdag. Det ultimate vårtegnet er her endelig.

- Er det ikke fantastisk, utbrøt Bodil Try der hun fulgte traktoren som dekket jorden over potetene, en jobb sønnen Per Øyvind stod for. Storbonden selv, Per hadde jobben med å sette potetene.

Våren er her
Også Helge Pettersen var i gang med potetsettingen på nabojordet onsdag og dermed er det ikke lengre noen tvil om at vi kan slå fast at våren er her. Varslene fremover forteller også om mye sol, og høyere temperaturer de neste ti dagene.

- Jeg setter rundt 60 tonn i dagene som kommer. Når vi nærmer oss 20. juni tenker jeg at nypotetene er klare. Blir våren bra tenker jeg vi får opp igjen 1.000 tonn, sier Try i en kort kommentar til N247.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Høy aktivitet på Tangvall-jordene onsdag. (Foto: Nicolai Prebensen).

Jordbær
Bodil Try legger til at også jordbærplantene er i jorda nå.

- De første er satt på Stauslandstunet, men å gjette noen dato for første plukking er litt vanskelig. Det er helt avhengig av sol og varme, avslutter hun.

Onsdag gikk settepotetene i jorda på Tangvall-jordene. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no