Nordøst-kulingen skal dessverre fortsette de neste dagene og temperaturene helt i sør blir etter tiden på året noe kjølige, sier statsmeteorolog Kristen Gislefoss til NRK tirsdag. Kitere kan derimot glede seg over mye vind de nærmeste dagene. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

Nå kommer våren til Norge, bare ikke helt i sør

  Nicolai Prebensen
  10. apr 2018
  13:03
- Denne nordæsten er jeg ikke glad i, og den er standhaftig. Jeg er redd den værtypen vi har i dag vil fortsette frem mot helgen. Til overmål kan vi forvente nedbør til helgen, sier statsmeteorolog Kristen Gislefoss til NKR tirsdag.

Høytrykk
Et kraftig høytrykk er i ferd med å etablere seg over Midt-Norge og vil gi temperaturer godt over 10 grader i store deler av landet fremover. Dessverre er bare helt sør og helt nord i landet som ikke får glede av det høytrykket.

- På denne tiden av året gir ikke nordlige vinder varme, og det kraftige høytrykket klarer ikke å dekke hele landet. Lengst nord og lengst sør blir været omtrent slik det er i dag, men det er alltid et håp og vi forventer at temperaturene vil stige noe frem mot helgen, avslutter statsmeteorologen.

Varselet for resten av uken fra yr.no
Onsdag
Lyngør - Åna Sira Nordøstlig liten kuling 12 m/s, periodevis stiv kuling 15 i sør. Til dels pent vær. God sikt. Bølgehøyde: 1-2,5 m, høyest i vest.

Torsdag
Agder Aust og nordaust bris, på kysten liten og til dels stiv kuling. Delvis skyet, oppholdsvær og til dels pent vær.

Fredag
Østafjells Østlig bris, nordøstlig liten og periodevis stiv kuling på kysten i sør. Trolig oppholdsvær, for det meste pent vær i nordlige områder.
Sist oppdatert 10.04.2018 klokken 13:07 av Nicolai Prebensen

- 10. april skulle vi ha helt andre temperaturer enn dette på Sørlandet, sier Gislefoss til NRK tirsdag. (Foto: NRK)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no