Nylig meldte våren sin ankomst og med det slipper tela frosten ut av jorda. Det betyr mye arbeid for de som har ansvaret for de kommunale veiene i bygda. (Foto: Nicolai Prebensen)

- Legger 3-400 tonn grus på få dager

  Nicolai Prebensen
  09. apr 2018
  17:31
- Det skjer hvert år, men nå er det noe verre enn det vanligvis er, sier Jonas Respstad som sammen med kollega Tom Arne Tønnessen i Søgne kommunes ingeniørvesen i disse dager gjør det beste de kan for å holde tritt med «teleslippet» på kommunens grusveier.

Mandag var de på Kleivsetveien, gruset og slettet de verste stedene.

- Det er litt mer i år enn vanlig. En våt høst, kombinert med en lang og kald vinter, dyp tele og en start på april hvor det har vært kaldt om natta og mildt på dagtid, gjør at kommunens veier er forholdsvis ille disse dagene, fortsetter Repstad.

Han forteller videre at flere steder veiene lagt over myrlendt terreng, og ikke over fast grunn.

- Da sier det seg selv at det blir vått, men vi legger ut ny grus og sletter etterhvert. Alt blir tatt, lover Repstad og Tønnessen.

- Får dere mye kjeft?

- Nei i grunnen ikke. Det som mange ikke får med seg er at mange av grusveiene er fylkesveier. Der er det ikke vårt ansvar å gjøre noe med skadene som oppstår når tela slipper. Vårt ansvar er de kommunale veiene. Det er ikke alltid så lett å vite forskjellen, men vi oppfordrer kjørende til å sjekke om de er på en kommunal- eller en fylkesvei når de melder fra.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Jonas Repstad og Tom Arne Tønnesen i Søgne kommunes ingeniørvesen på Kleivsetveien mandag ettermiddag. (Nicolai Prebensen).

35 kilometer
- Vår kommune har rundt 35 kilometer med grusvei, sier Respstad før han og Tønnessen igjen setter seg i anleggsmaskinene og fortsetter arbeidet.

Det var det de hadde tid til. Selv middagen står de over for å rekke over så mye kommunal vei som mulig nå som våren er her.

- Vi spiser mens vi kjører, sier de.

Jonas repstad og Tom Arne Tønnessen i Søgne kommunes ingeniørvesen ser på klokka når N247s reporter har oppholdt dem i seks minutter under reparasjonsarbeidet på Kleivsetveien mandag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no