Søgne Dykkerklubb, her representert ved Andreas Hansen, Jan Kristoffersen og Karl Klungland på vei ut til dugnadsarbeid i Søgne-skjærgården i fjor høst. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv.)

- Dette er simpelt tyveri

  Nicolai Prebensen
  08. apr 2018
  21:43
En sint Jan Kristoffersen i Søgne Dykkerklubb tar kontakt med N247 søndag kveld og forteller en historie som han mener bør deles med leserne.

N247 har gjennom en rekke artikler skrevet om det utstrakte arbeidet svært mange frivillige i klubben gjør for å fiske opp spøkelsesredskaper fra Søgne-skjærgården, et arbeide som har pågått i flere år. Garn, ruser og alt som ligger og fisker i lange tider på havbunnen dras opp, uten at de frivillige får annet igjen enn gleden av å renske opp i sjøen. Klubben får noen kroner per redskap, men arbeidet gjøres uten godtgjørelse til medlemmene.

Hver søndag
Fast dag for å dra ut på dykking er søndag formiddag og også denne søndagen var det tid for nye dykk og opphenting av noen skotteteiner dykkerne kom over.

- I dag hadde vi med oss noen som kun var med for å bidra uten andre interesser i saken og i slike tilfeller pleier vi å gi et par teiner til de som bidrar som en takk for hjelpen. Normalt havner alt vi henter opp i låste containere og de som ønsker det kan få kjøpt de brukbare teinene billig av oss.

- Da vi kom til Høllebrygga tok vi med oss funnene utenom to teiner som vi ville gi til den karen som hadde dratt opp disse mens vi lå i vannet. Vi pakket sammen og dro, og vedkommende ville kjøre hjem for å hente hengeren og ta med seg de to teinene hjem, forteller Kristoffersen.

Borte
- Da han kom tilbake kort tid etter var teinene borte. Dette kaller jeg simpelt tyveri og hvis noen mener at teinene var deres, eller at de fortjener disse kunne de ha kontaktet oss. Teinene var selvsagt ikke merket, da hadde vi kontaktet eierne, forteller han.

Kristoffersen mener at enkelte burde sette større pris på det frivillige arbeidet de gjør enn dette, men understreker at det ikke er ofte dette skjer.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Over 600 teiner har dykkere fra Søgne Dykkerklubb tatt opp fra Søgne-skjærgården til nå, i tillegg til båtvrak, garnrester, ruser og liknende. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv).

- Har skjedd tidligere
- Jeg mener å ha hørt at dette har skjedd tidligere, men vi er så mange som rydder så jeg er ikke helt sikker. Imidlertid synes jeg dette er trist selv om dette ikke er verdens største sak. Om det er tilfeldig eller planlagt kan jeg heller ikke si noe om, men vi annonserer jo for disse turene, og det vil være lett for dem som er ute i uærlige ærend å beregne seg til når vi er tilbake etter endt fiske etter spøkelsesredskaper, avslutter han.
Sist oppdatert 08.04.2018 klokken 23:34 av Nicolai Prebensen

Leder av Søgne Dykkerklubb, Karl Klungland med noen av de over 600 teinene Søgne Dykkerklubb har hentet opp fra Søgne-skjærgården. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv.)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no