20 år gamle Helene Abildsnes fra Søgne er en av åtte finalister som konkurrerer om internasjonal deltagelse i Miss Norway 2018. (Foto: Jon Aamodt)

- Utfordrer min egen komfortsone

  Jon Aamodt
  07. apr 2018
  10:09
20 årige Helene Abildsnes, mest fra Søgne selv om nåværende adresse er Kristiansand, ser med spenning fram mot 28. juli. Etter at 150 jenter har konkurrert om avansement i årets «Miss Norway» står Helene i dag igjen som en av åtte finalister. For de tre deltagerne som ender på toppen av lista venter internasjonal deltagelse i henholdsvis Miss Universe, Miss World og Miss International.

- Tidligere var disse konkurransene kjent for å dreie seg mest om utseende til deltagerne, men i dag legges det vekt på personlighet og at vi skal være et godt og sunt forbilde. En del av konkurransen går ut på å skrive blogginnlegg, ha kontakt med presse, finne sponsorer, og delta i veldedig arbeid. Hvordan vi presterer i finalen er også helt avgjørende for hvem som vinner. Vi deltar på ulike kurs og får opplæring som er relevant for oss. I tillegg har vi som deltar god kontakt  og støtter hverandre på veien videre, sier Helene til N247 når vi treffer henne i Høllen en tidlig aprildag. 

Tar fagbrev som automatiker
Helene er ferdig med videregående skole og skal etter planen ta fagbrev som automatiker i april. Nå har hun bevilget seg i friår som hun blant annet har benyttet til deltagelse i Miss Norway. 

- Jeg gjør dette fordi det gir meg anledning til å bruke tid på saker som engasjerer meg. I tillegg utfordrer deltagelsen meg til å utvikle meg som person og komme ut av komfortsonen. Blant saker jeg engasjerer meg i vil jeg nevne forhold som omhandler inhumane arbeidsmiljøer og umoralsk dyrevelferd. Herunder ønsker jeg spesielt å trekke frem tekstilarbeidere og pelsindustrien. 

Artikkelen forsetter under annonsen.
Annonse

 - En annen sak jeg har brukt tid på var mitt innsamlingsprosjekt til en organisasjon som redder de såkalte «heksebarna» i Nigeria . Da samlet jeg inn klær og hadde klessalg i byen. Ingen barn fortjener å bli utstøtt og sultet ihjel for å være anklaget som heksebarn. Organisasjonen «Dinnnødhjælp» arbeider for å redde disse barna og for at overtroen skal ta slutt.
 
Ikke bare slit
I løpet av tiden hun deltar i Miss Norway får Helene være med på flere morsomme aktiviteter. I juni deltar hun på «beautycamp» hvor hun også får anledning til å bli bedre kjent med øvrige deltagere.

- Jeg synes konkurransen er veldig lærerik og ser på dette som erfaringer jeg vil ta med meg videre i livet. Vi blir kjent med oss selv, utvider horisonten og må utfordre oss selv på måter vi kanskje ikke hadde gjort til vanlig, sier Helene før hun med et smil legget til at hun gjerne representerer Norge når Miss Universe skal kåres i Las Vegas. 

Deltager i Miss Norway 2018, Helene Abildsnes på Høllesanden en tidlig aprildag. (Foto: Jon Aamodt)

- Deltagelsen gjør at jeg lærer å kjenne meg selv bedre og fører med seg situasjoner hvor jeg må ut av komfortsonen min, sier Helene Abildsnes til N247. (Foto: Ukjent)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no