Daglig leder i Søgne FK, Reidar Ruden og nestleder i styret, Gunnar Engebu ville personlig takke Søgne og Greipstad Sparebank for støtten klubben har fått gjennom mange år. T.v. banksjef Vidar Skaaland og markedsansvarlig Anne Lill Flo Berge Søreng. (Foto: Nicolai Prebensen)

- Hadde ikke klart å drive uten

  Nicolai Prebensen
  06. apr 2018
  16:36
Nylig fikk 170 lag og foreninger i Søgne og Songdalen et brev fra Søgne og Greipstad Sparebank om at nettopp deres lag eller forening var tildelt midler fra bankens Lokalbankfond. Hele 110 lag fikk tildelt Aktivitetsstøtte på mellom 1000-5000 kroner hver, og over 60 lag fikk tildelt Prosjektstøtte på mellom 25-125.000 kroner. Til sammen deles det i år ut kr. 2,6 millioner fra fondet.

- Driver vi ikke et godt bankhåndverk og tjener penger blir det mindre eller ingenting til fondet, sier banksjef Vidar Skaaland til N247.

10 prosent av overskuddet skal tilbake til lag og foreninger med organisasjonsnummer, og deles ut etter søknader hvert år.

- Ingen eiere
- Dette står i statuttene våre og en viktig grunn til at vi kan gjøre dette er at vi ikke har eiere som skal ha utbytte. Bankens overskudd går enten i kistebunnen eller tilbake til kundene, sier han.

- Vi støtter i tillegg flere prosjekter og aktiviteter og er sponsorer for noen lag og foreninger i tillegg til at vi arrangerer Hei til Hav hvert år. I fjor var vi i Songdalen og i år er det Søgnes tur den 17. juni. Da faller det noe tilbake til de lag og foreninger som er med på arrangementet, og moro er det å være med på dette. I fjor var jo etter vår mening Hei til Hav vellykket og det var folk på alle arrangementene gjennom hele dagen. Olabilløpet tok nesten av, og alle så ut til å more seg. Det er dette vi ønsker å få til, sier banksjefen videre.

- Hadde ikke klart å drive uten
- Vi hadde ikke klart å drive så stort uten denne støtten, sier Reidar Ruden, daglig leder i Søgne FK.

Klubben har i dag 700 medlemmer og er helt avhengig av sponsor, aktivitetsmidler og prosjektstøtte. Søgne FK fikk 55.000 kroner i støtte til å kjøpe «3vs3» baner i årets utdeling fra lokalbankfondet. Disse skal være på plass innen 16. juni. Da inviterer klubben igjen barn og unge i alderen 7-10 år til moro på små innelukkede baner.


I fjor høst spilte rundt 1800 barn Eat Move Sleep Cup på Søgne stadion og Doorwaybanen på Tangvall. Klubben stilte med 120 frivillige som sørget for at arrangementet gikk på skinner. 130 kilo lapskaus ble fortært, rundt ett tonn(!) frukt og ufattelig mange vaffelhjerter, bygget opp fra bunnen av, ble solgt.

- Det er dette, i tillegg til den vanlige driften vi ønsker å holde på med, og når vi klarer å samle 1800 til et slikt arrangement, må vi innrømme at dette ikke bare er takket være alle frivillige i klubben. Dette hadde aldri gått om vi ikke hadde fått hjelp av lokalbanken vår, avslutter Ruden.

- Vi hadde ikke hatt en sjanse til å drive som vi gjør uten støtte fra banken, sier daglig leder i Søgne FK. Her fra storarrangementet sist høst hvor 1800 barn i alderen 7-10 deltok i fotballturnering på Søgne stadion. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no