Søndag gjør Tekno Odin sin første start for året på hjemmebane idet han spisser formen frem mot en historisk femte NM-tittel senere i sommer. (Foto: Hesteguiden.com)

Tekno Odin spisser NM-formen på hjemmebane

  Nicolai Prebensen
  06. apr 2018
  10:54
Av Richard Ekhaugen - Sørlandets Travpark

Søndag gjør supertraveren Tekno Odin årets første start på hjemmebanen Sørlandets Travpark. Formen skal spisses i jakten på en historisk femte NM-triumf.

Torsdag ettermiddag gjorde Sørlandets store travstjerne Tekno Odin unna sine siste finslipende intervaller i bakkene på treningsløypene som omkranser Sørlandets Travpark. Søndag er det duket for årets femte start for Tjomsland-traveren, den første på hjemmebane. Etter fjerdeplassen i Moe Odins æresløp på Klosterskogen påskeaften konstaterer championtreneren at hans øyensten fortsatt mangler litt på toppformen, men til NM på hjemmebane lørdag 21.juli skal Tekno Odin være vel forberedt i jakten på en historisk femte tittel.

NM-forberedelsene i gang
- Han fungerer bra, men enda er han litt tung i beina. Jeg hadde kanskje ventet ham litt rappere i steget, men han vil nok bruke litt tid på å venne seg til normal trening igjen. Etter skaden han har hatt, har han bare trent på sandbanen vår i Søgne. Det vil nok kanskje ta litt tid før vi ser ham tilbake i absolutt toppform. Det viktigste er at beinet holder, da skal vi klare å få ham opp igjen, fastslår Tjomsland før han fortsetter.

- Vi har begynte å tenke fremover mot NM på Sørlandets Travpark lørdag 21.juli. Nå skal han først til Sverige og gjøre unna avlsplikter, deretter er målsetningen å forberede ham best mulig før Norgesmesterskapet.

Publikum bør kjenne sin besøkelsestid
Søndag gjør Tekno Odin sin første start for året på Sørlandets Travpark, og Tjomsland håper sørlandspublikummet kjenner sin besøkelsestid.

- Det er klart at det etter hvert nærmer seg slutten på karrieren for Tekno Odin også, og det er ikke sikkert at han kommer til å gjøre så mange starter på hjemmebane før løpsskoene legges på hylla, påpeker topptreneren fra Søgne. (Foto: Ivar Eidsaa).

Favoritt tross tillegg
I det første løpet i Travparken på helgens siste dag blir Tekno Odin stor favoritt, selv om han må hente langt tillegg på sine konkurrenter.

- 60 meters tillegg henter han normalt på disse hestene, men det er noen hurtige konkurrenter i feltet så vi må nok frem om det ikke blir fart i løpet. På speed er det flere som matcher ham slik han er nå. Jeg har imidlertid god tro på Tekno Odin, avslutter Øystein Tjomsland med et lurt smil.

Øystein Tjomsland på hjemmebane i Søgne. (Foto: Ivar Eidsaa, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no