- I fjor hadde vi et nettoresultat på over 50.000 kroner og får vi det samme i år håper jeg vi kan kjøpe et hus til en familie, sier Anne Liv Nykvist. (Foto: Jon Aamodt)

- Håper vi får råd til et hus

  Jon Aamodt
  05. apr 2018
  19:40
De er ikke helt sikre på når det begynte, men blir raskt enige om at det må ha vært for rundt 30 år siden lærere og elever ved Songdalen ungdomsskole startet opp den årlige aktivitetsdagen på skolen. I fjor innbrakte dagen et nettoresultat på over 50.000 kroner og Anne Liv Nykvist ser ingen grunn til at ikke årets aksjon skal bli minst like vellykket. 

- Alle klassene har fadderbarn og rundt halvparten av midlene i fjor gikk til disse. Får vi et tilsvarende resultat i år har vi veldig lyst til å kjøpe et hus til en familie. Det koster rundt 25.000 kroner. Vi har gjort dette en gang før og det fikk vi veldig gode tilbakemeldinger på, sier Nykvist.

I forkant av aktivitetsdagen har elevene hatt to dager med forelesninger. Ett om flyktningsituasjonen i Vest-Afrika og et foredrag fra Indias barn som er den organisasjonen skolen samarbeider med. 

Prioriterer skole og utdanning
- I fjor gikk mye av midlene til skolemateriell. Det var tavler, vifter og andre praktiske ting som benyttes i skolehverdagen. Det betyr så mye når vi kan hjelpe en person til å få en utdannelse. Det er nok til at en hel familie kan nyte godt av resultatene. 

Torsdag ettermiddag var det et yrende liv på skolen. Overalt var det aktiviteter og elevene fristet med indisk mat, Tikka Masala og Nanbrød. Kafe og kiosksalg var åpent og loddsalget gikk for full maskin. Ute i hallen kunne de besøkende prøve seg på flere ulike spill eller gjøre et kupp på loppemarkedet. 

- Det er så mye som foregår, vi selger lodd, mat og har mange spill, og vi har selvfølgelig Vipps. Det tar noen dager før vi får helt oversikt  og kan se nettoresultatet, men vi kommer med summen så fort den er klar, sier Nykvist.
Sist oppdatert 05.04.2018 klokken 20:54 av Nicolai Prebensen

Leah og Cathrine har full kontroll på loddsalg og gevinster på Songdalen ungdomsskole torsdag. (Foto: Jon Aamodt)

I kjelleren kunne publikum besøke en spådame. N247 nøyde seg med et bilde av køen utenfor. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no