Ole Willy Salvanes (10) like etter sesongdebuten på Høllefjorden torsdag ettermiddag, (Foto: Nicolai Prebensen)

Vårtegn to: - Dette er for de mest hardbarkede

  Nicolai Prebensen
  05. apr 2018
  20:20
Det er torsdag etter påske. I Høllen blåser det en usedvanlig kald og frisk bris fra nordvest. Det logges 4,5 grader i luften og antagelig er vanntemperaturen på omtrent samme nivå. Likevel er det to jolleseilere som møter opp til årets første jolletrening på Høllefjorden torsdag ettermiddag.

- Dette er for de mest hardbarkede, sier Ronny Rognhaugen, seiltrener på utlån fra Vågsbygd Seilforening.

Ole Willy Salvanes (10) er ivrig optimistseiler og kom hjem til Søgne etter et to ukers langt treningsopphold, kombinert med familieferie i Garda i Italia, sent natt til torsdag.

- Det blir en liten overgang, men det gjelder å kle seg godt, og så lenge jeg ikke havner i sjøen er dette bare gøy, sier han i minuttene før han og seilkamerat Martin Hillesund (13) setter jollene på Høllefjorden for første gang denne sesongen.

- Hvor lenge
- Det dreier seg om hvor lenge de seiler i så kaldt vær, sier mor til Ole Willy, Ann Elin Salvanes, samtidig som hun hjelper de to friskusene med å klargjøre båtene for sesongdebuten i Søgne.

- Jeg har full forståelse for at ikke flere dukket opp her i dag. Det blåser friskt, er veldig kaldt og fjorden har ikke akkurat badetemperatur enda. Utover våren kommer det adskillig flere seilivrige ungdommer og etter at vi i fjor arrangerte et nybegynnerkurs som ble fulltegnet på kort tid, har vi tro på at rekrutteringen til sporten vil øke.

Høllefjorden er lukket, trygg og oversiktlig og dessuten sørger vi for at alle har riktig flyteutstyr om man skulle havne i sjøen. I tillegg vil det være båter som kommer til unnsetning i løpet av sekunder om noe skulle skje, sier hun videre.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Oppvarming må til før turen ut på Høllefjorden starter. Seiltrener Ronny Rognhaugen leder an Ole Willy og Martin. (Foto: Nicolai Prebensen).

Nybegynnerkurs
Salvanes forteller videre at Søgne Seilforening har planer om å arrangere nybegynnerkurs i løpet av mai måned, og håper mange vil benytte seg av anledningen til å være med.

- Foreningen har nok av båter, og mange dyktige instruktører vil være til stede på disse samlingene. Vi vil annonsere når nybegynnerkursene starter, og da gjelder det å kaste seg rundt, sier hun energisk.

- Seilsporten er en fantastisk aktivitet og må bare prøves, avslutter hun.
Sist oppdatert 05.04.2018 klokken 20:55 av Nicolai Prebensen

Mor Ann Elin Salvanes sender sønnen ut på Høllefjorden begge godt kledd i en iskald nordvest frisk bris torsdag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)

Seiltrener Ronny Rognhaugen, Ole Willy og Martin på seilforeningens anlegg i Høllen torsdag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no