- Denne gjengen bak meg vil noe med sentrum, derfor vil jeg gjerne bidra med mitt, sier Arne Lie til N247 tirsdag ettermiddag. Bak f.v., styret i Søgne Handelsforening: Joanne Kjekstad, Gunnar Pedersen, Ragnar Olsen og Birthe Larsen. (Foto: Nicolai Prebensen)

- Denne gjengen vil noe med Tangvall

  Nicolai Prebensen
  03. apr 2018
  20:12
- Gullalderen er over, og vi må tenke nytt. Derfor har jeg hengt med på dette engasjerte styret i handelsforeningen i Søgne og vil gjerne bistå med det jeg kan, sier Arne Lie, tidligere leder i flere multinasjonale selskap.

Lie bor på Kolekniben og handler i Søgne. For en tid tilbake ble han kontaktet av styret i Søgne Handelsforening og har siden gitt råd og veiledning, rett og slett fordi han har tro på Tangvall som handelssenter.

- Butikkeiere som vil
- Det handler om service, opplæring av ansatte og butikkeiere som vil. Dette styret har allerede fått til flere oppgraderinger av sentrum, det siste med fornyelsen av julebelysningen på Tangvall. Denne gjengen vil noe, og til helgen kjører de kickoff for å markere nye åpningstider i butikkene på Tangvall fra og med 3. mai, sier han.

- Det stemmer, sier Gunnar Pedersen i handelsforeningen.

- Vi har fått låne rådhuset og inviterer alle butikkeiere, og deres ansatte, om de er på time eller heltidsansatte, til et møte hvor Arne (Lie, red.anm) skal holde et foredrag om sitt lange virke som vellykket forretningsmann i små og store bedrifter. En erfaring han gjerne vil dele med de næringsdrivende i bygda. Når han er ferdig tar vi turen over til Skrubbsulten og hygger oss med litt god mat, drikke og quiz , sier Pedersen.

- Har tro
- Ja, jeg har stor tro på Tangvall som handelssenter, og ikke minst på menneskene som jobber her. Dette handler om motivering og jeg håper at de aller fleste som driver her på Tangvall møter opp. Jeg skal snakke om nettopp motivering, og siden gullalderen er over gjelder det å finne nye måter på å få folk til sentrum på. Et mangfoldig næringsliv som møter kundene med kvalifiserte medarbeidere og topp service, er deler av det jeg skal si noe om fredag. I tillegg vil jeg si noe om «nettspøkelset» som på sitt vis truer butikkene, ikke bare her i bygda, sier han videre.

- Når de nå velger å utvide åpningstidene sier det noe om viljen næringslivet har til å møte kundene, og når styret viser en «stå på» vilje som dette, har jeg ingen problemer med å bidra så godt jeg kan, sier Lie.

Utvidet
Fra 3. mai blir åpningstidene utvidet og alle butikkene åpner klokken 09.00. Stengetid blir 18.00. Lørdag åpner butikkene klokken 10.00 og stenger klokken 16.00.

- Noen butikkeiere har sagt at de ønsker å åpne tidligere på lørdager, og det er selvsagt helt i orden for oss. Vårt poeng er at vi skal stenge samtidig og såpass sent at folk skal ha sjanse til å handle på Tangvall etter at de har kommet hjem fra jobb. Dette er nok bare starten på en «ny giv» for butikkene og vi håper eiere og ansatte stiller opp på «avsparket» fredag ettermiddag, sier Pedersen.

Han legger til at alle politikere i bygda som ønsker å følge «avsparket» på rådhuset klokken 17.15 fredag er hjertelig velkomne.

- Det er jo tross alt politikerne vi skal forholde oss til når vi ønsker noe gjort på Tangvall, avslutter han.
Sist oppdatert 03.04.2018 klokken 21:52 av Nicolai Prebensen

Utvider åpningstidene på Tangvall. Starter det hele med kickoff for butikkeierne og de ansatte. F.v. Arne Lie, Gunnar Pedersen, Ragnar Olsen, Joanne Kjekstad og Birthe Larsen. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no