Innsendt
Stine Birkeland og Dante Kievitshof på Forus travbane tirsdag kveld. (Foto: Arnfinn Roaldsøy)

Stine hadde ikke glemt gamle kunster

  Nicolai Prebensen
  28. mars 2018
  10:44
Stine Birkeland fra Søgne hadde ikke kjørt travløp siden desember 2015 da hun tirsdag kveld vant på Forus sammen med sin egen øyensten, Dante Kievitshof.

Stine Birkeland fra Søgne kjørte sitt første travløp i 2002, og tok sin første seier i sulkysetet i august 2007. Den dyktige 33 åringen, som til daglig jobber for sin svoger Øystein Tjomsland på Sørlandets Travpark, kan vise til sterke tall som tømmefører; 162 starter har gitt 18 seire, og 46 ganger har hun vært blant de tre første i mål.

Enorm glede
Etter en lengre tids fravær fra løpsbanen var Birkeland tilbake i sulkysetet tirsdag kveld. Hun viste at gamle kunstner på ingen måte var glemt, og loste sin egeneide Dante Kievitshof inn til seier i det avsluttende løpet på Forus. 50 meter fra mål var seieren sikret, og Birkeland kunne gledesstrålende heve høyrearmen i været i triumf.

- Det var en enorm glede som gikk gjennom kroppen, det er stort å få vinne løp med egen hest, forteller 33-åringen dagen etter triumfen.

- Selv om det var lenge siden jeg hadde kjørt løp er det litt som å sykle, jeg kjører jo mye hurtigarbeider ukentlig hos Øystein, fastslår Birkeland.

Første seieren for Søgne-paret
Seieren betød samtidig den første triumfen i regi Birkeland og hennes samboer Vidar Tjomsland. Etter 26 starter for samboerparet lyktes det endelig i det 27.forsøket.

- Dante er fantastisk! Han gjørt sitt beste hver eneste gang, og det var veldig fortjent at han fikk vinne nå, roser Stine Birkeland.

Comebacket i løpsbanen ble gjort unna på 1.17,1/2060 meter. Stine Birkeland hadde ikke kjørt travløp siden 29.desember 2015, og den forrige seieren kom 12.mai samme år.

Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no