Mange aktiviteter i Vest-Agder i påsken. (Foto: Pixaby)

Hjemmepåske? Massevis av tilbud på blant annet museene i påsken

  Nicolai Prebensen
  21. mars 2018
  15:26
Flere av Vest-Agder museets avdelinger rundt i fylket tilbyr i påsken interessante og engasjerende aktiviteter og opplevelser for voksne og barn. De gir mulighet for glede og mye nytt og gammelt man kan lære. Mye er gratis og noe får en med seg til en svært lav pris. Ta turen til et eller flere museer i påsken, skriver Vest-Agder fylkeskommunen på sine hjemmesider.

Påsken 2018 Kristiansand Museum 
Bli med på eggjakt på Kristiansand museum

Velkommen til påskeaktiviteter på Kristiansand museum på Kongsgård, mandag 26. mars til  onsdag 28.mars kl. 12.00-15.00.

Museet har aktiviteter både ute og inne. Inne blir det påskeverksted med maling av egg og en kan  lage artige piperensehaner. Ute kan man boltre seg på friluftsmuseet og finne påskeeggene som påskeharen har gjemt rundt på museet. Finn eggene og svar på spørsmålene ved hver eggepost. Det blir en liten premie (til barna) ved riktig svar.
Barn kr. 50,- / voksen (i følge med barn) gratis.

Påske 2018 Sjølingstad Uldvarefabrikk
Påskeaktiviteter på Sjølingstad Uldvarefabrik

Velkommen til påskeaktiviteter på den levende museumsfabrikken som ligger åtte kilometer vest for Mandal. Palmesøndag, mandag og tirsdag, blir det aktiviteter for hele familien. Åpningstider 25.-27. mars: Palmesøndag klokken 12 – 16, mandag og tirsdag klokken 11 – 15.

Aktivitetene passer for hele familien. Omvisning i fabrikken kl. 13.00

I museumsbutikken selges garn, ull og filt m.m. produsert på fabrikken. I kafeen får en kjøpt brownies, kaffe og brus. Utenfor fabrikken tennes bålpanna. Ta gjerne med pølser for å grille.

Velkommen til den levende museumsfabrikken!

Påsken 2018 Vigelands Hus
Påskeaktiviteter på Vigeland hus

Velkommen på påskeaktiviteter på Vigeland hus i Mandal. Lørdag 24. og palmesøndag 25. mars klokken 12 – 16 kan du være med på grafikkverksted, omvisning (klokken 13) og jakt etter påskekyllinger i hagen til Gustav og Emanuel Vigelands barndomshjem.

Grafikkverksted (kr 40), passer for barn fra 6 år, ungdom og voksne.
Omvisning i huset kl. 13 (kr 90/40). Let etter kyllinger og løs påskerebusen. Premier til alle som deltar. Salg av kaffe, kake og brus. Adresse: Vigeland hus, Grensegata 3a, Mandal.

Påsken 2018 Lista Museum Nordberg
Stort påskeverksted på Lista!

Tradisjonen tro blir det et stort påskeverksted på Nordberg fort på Lista 27. mars. Museet holder åpent fra klokken 11-14 denne dagen og det blir mange påskeaktiviteter for barna. Velkommen til påskeverksted på Nordberg Fort tirsdag 27. mars i påskeuka fra klokken 11-14. Kr. 40,- pr. barn sammen med voksen.

Nordberg fort har også påskeåpent skjærtorsdag, langfredag, påskeaften og 1.påskedag klklokken 12-16.

Skjermbildpåsken 2018 Museumshavna På Odderøya
Påskeåpent i museumshavna

I Odderøya museumshavn blir det tilbudt masse gøy i påskeferien. Det blir påskeverksted for både store og små! Museet serverer deilige vafler fra Åmli og hjemmelaget kakao med krem. Det tennes bål på utsiden og det er håp om at påskesola viser seg. Ta gjerne med pølser. Åpent 24.-28. mars klokken 11 til 15.

Lokalt i Søgne:
Torsdag 26. april kl. 19.00-21.30 i kafeen på Søgne gamle prestegård skjer det igjen. Du er hjertelig velkommen til en laidback allsangskveld i venners venners fest stil. Syng med det nebbet du har. I husbandet sitter som sist Snorre Aalberg, Harald Bratland, Dene O´Neill og Svein-Helge Vikse. Forsanger er Vibeke Stene. Det blir først en økt med allsang, og så en pause med åpen kafé, og til slutt en allsangsøkt igjen. Kaféen er åpen. Inngang kroner 50. Kaféen er åpen.

«Hav og Gab i tøysetullet»
Familiepåskeklovneforestilling i Ny-Hellesund 29. mars til 1. april 2018 klokken 13.00.

Forestillinger Undervannskjærtorsdag i Skolehuset, langefredag, påskekyllingaften of første påskegodtdag. MB Høllen kjører til forestillingene fredag og søndag ut klokken 12.00 og inn igjen klokken 15.00.

Billetter kjøpes ombord i ferja, teaterbilletter kjøpes via Facebook eller på uteater.no. For mer informasjon kontakt telefon nummer 92 16 15 50. I tillegg tilbyg Verftet rimelig overnatting i påskehelgen. Kontakt 97 54 60 16 for mer informasjon.

Søndag Årstøl
Skihytta er åpen fra 12.00 - 15.00. Trimbingo. Kaffe, vafler brus m.m selges.

I Ny-Hellesund kan du oppleve tøys og tull i påskehelgen. (Foto: Plakat til forestillingen: Undervannskjær teater m.fl.)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no