Jens Magne Østermann i ingeniørvesenet i Søgne kommune har brøytet mye snø fra kunstgressbanene i vinter. Nå håper han på vår. (Foto: Nicolai Prebensen)

- Har ryddet fotballbanene i hele vinter

  Nicolai Prebensen
  20. mars 2018
  13:59
- Vi er best i både Aust- og Vest-Agder, slår baneansvarlig Jens Magne Østermann i ingeniørvesenet i Søgne kommune fast tirsdag formiddag.

Det han snakker om er rydding av kunstgressbanene i kommunen.

- Brøytet mye
- Vi har brøytet banene i hele vinter og Langenes, Tinntjønn, Doorway og Toyota-banen (halvparten) har vi klart å holde åpne på tross av det været vi har hatt. Med få dagers unntak har vi klart å holde banene åpne og etter det jeg erfarer fra andre kommuner i Agder er det bare Søgne som har klart å holde snøen unna, fortsetter han.

Han forteller at i Mandal har fotballklubben ingen treningsmuligheter på bane. I Kristiansand har de brøytet noen få av 30 baner totalt, mens de i de aller fleste kommunene i Agder har valgt å vente på våren.

- Den kommer jo, men det er greit å forsere våren så mye som mulig, sier han.

Østermann forteller videre at han gjør det han kan for å beholde gummigranulatet så nærme banene som mulig.

- Tilbake på banene
- Jeg skuffer snøen unna, men legger den like ved siden av banene. Når en gang snøen er smeltet ligger granulatet igjen og jeg kan enten skuffe gummien tilbake på banene, eller bruke løvblåser og blåse den tilbake på kunstgresset. Vi tenker miljø så langt det er mulig og vi skal ikke mange år tilbake før dette ble gjort på en helt annen måte. Det er godt at vi er klar over miljøproblemet nå, og gjør noe med det, sier han.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Det er nok av snø å ta av rundt Doorwaybanen på Tangvall etter en tøff vinter. (Foto: Nicolai Prebensen).

Når det gjelder gressbanen har han håp om at de første hjemmekampene kan spilles på stadion forholdsvis tidlig i vår.

- Vi har blitt enige om at de to første hjemmekampene til A-laget spilles på Toyota-banen, og sikter oss inn mot første hjemmekamp på gresset 5. mai mot Randesund. Får varmen tak nå vil gresset komme fort på stadion. Fortsetter nattefrosten slik den er nå, kan det hende vi vil slite litt med den datoen, avslutter Jens Magne Østermann.

Det er mye snø rundt Doorwaybanen på Tangvall etter at Jens Magne Østermann har brøytet kunstgressbanen mange ganger denne vinteren. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no