Slik blir det nye dekksenteret på toppen av Mjåvann industriområde når det står klart til åpning 1. september 2018. (Foto: Mjåvann Dekksenter AS)

- Fra trillebår- til hjullasterhjul

  Nicolai Prebensen
  17. mars 2018
  16:44
- Ja, jeg har gått og grublet på dette lenge. Bare i mitt eget entreprenørselskap bruker vi 3-400 dekk i alle størrelser i året, og bare her på Mjåvann er det mange tunge biler, sier Svein Frustøl som sammen med Frode og Kjell Ove Kallhovd, (Dekkomsetningen på Hornes) 1. september i år åpner dørene til et rimelig stort dekksenter på toppen av Mjåvann industriområde i Songdalen.

- Jeg skal ikke drive dekksalg selv, fortsetter Frustøl.

- Rolf Prestrud er viden kjent i dekkbransjen og har drevet med dekk i 25 år. Han hadde egentlig tenkt å gå av med pensjon nå, men etter en bedre middag fikk jeg han på andre tanker. Han blir daglig leder i selskapet som har fått navnet Mjåvann Dekksenter AS.

- Far og sønn Kjell Ove og Frode Kallhovd har drevet Dekkomsetningen på Hornes med eventyrlige tall i mange år, og de var ikke vanskelige å be da jeg kontaktet dem og luftet ideen. De er noe over gjennomsnittet dekkinteressert og en av dem sa en gang at et dekk kan være like flott å se på som noe som helst annet. Det sier vel sitt om kunnskapen til dekk, og denne tar de med seg til det nye dekksenteret her oppe, sier Frustøl videre.

Han forteller videre at byggesøknaden går til kommunen mandag eller tirsdag, og forventet byggestart er like etter påske.

- Kommunen er vanvittig rask til å behandle slike byggesaker, og derfor har jeg god tro på den byggestartsdatoen som er satt.

- Satsingen som gjøres er stor, rundt 16 millioner kroner for tomt og bygg. I tillegg skal det en masse hypermoderne utstyr inn i bygget samt flere servicebiler. I tillegg til verkstedet skal vi også være ambulerende og rykke ut til anlegg for å skifte dekk på stedet, kanskje ikke på ei trillebår, men i alle fall på større biler og anleggsmaskiner, sier Frustøl.

Han forteller videre at dekksenteret blir bygget etter «drive through» prinsippet.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Svein Frustøl har lekt med tanken om å starte et dekksenter på Mjåvann i mange år. Nå realiserer han tankene og bygger et dekksenter på toppen av industriområdet. (Foto: Nicolai Prebensen).

- Store vogntog skal kjøre inn i den ene enden av bygget, og komme ut igjen i andre enden med nye «sko». Vi kommer også til å tilby kunder å sette igjen bilen om morgenen for så å hente den ferdig skodd etter jobb om ettermiddagen. I tillegg blir det mye anleggsvirksomhet her nede i forbindelse med ny E39 i årene som kommer. Her på Mjåvann har vi plassert oss på riktig side av Kristiansand i så måte, og derfor har vi stor tro på at et nytt og stort dekksenter her på Mjåvann er fremtidsrettet.

- Ikke lenger bare et dekk
- Et dekk er ikke lenger bare et dekk, slik det var i gamle dager og vi har samlet den beste ekspertisen på Sørlandet, i alle fall etter min mening. I tillegg vil vi føre et vidt spekter av rallydekk, og her kjenner jeg et par rallysjåfører, og minst en fra Søgne, som bør kjenne sin besøkelsestid, avslutter Svein Frustøl lattermildt.

Svein Frustøl på tomta på Mjåvann industriområdet hvor det nye dekksenteret skal stå ferdig 1. september i år. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no