Skipper på MS Havlys lover danskekrabber på Høllebrygga "noen få helger" etter påskeferien. (Foto: Nicolai Prebensen)

Lover danskekrabber etter påske

  Nicolai Prebensen
  16. mars 2018
  18:01
- Et par helger i etterkant av påskeferien, tenker jeg vi er i gang igjen. Det som er nytt i år er at vi skal fiske danskekrabbene selv, sier Øyvind Frøytland på MS Havlys til N247 fredag ettermiddag.

I et godt oppvarmet styrehus sitter Frøytland med blant annet fisker Frode Jensen som i fjorårets sesong hentet krabbene i sjøen på danskekysten. I år blir det annerledes.

- Ja, Turbo som jeg brukte er solgt til Molde, og den går der oppe nå i krepsefiske. Jeg har mer enn nok med Tempo, og nybygget som nå er i ferd med å bygges, sier han.

Frøytland er enig.

- Litt mye
- Det kan fort bli litt mye for flere av oss, men så mye moro vi hadde på brygga i fjor, med fantastiske hyggelige kunder som kom igjen hver fredag, er det vanskelig å ikke prøve å få dette til igjen i år. I utgangspunktet skal vi her på Havlys fiske krabbene selv, og salget skal være hver fredag som i fjor.

- Vi er sårbare med hensyn til været, og blir det en fredag eller to vi må hoppe over, må vi bare finne oss i det, sier Frøytland videre.

Han forteller at krabbefisket vil kreve litt ombygging av MS Havlys.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Frode Jensen (bildet) har avsluttet krabbefisket i Danmark. Nå skal Øyvind Frøytland selv fiske krabbene han selger på Høllebrygga fredagene. (Foto: Nicolai Prebensen).

- Danmark
- Jeg gjør mye av arbeidet her ved brygga i Høllen, men drar ned til Danmark og tar båten på slipp i uka etter påske. Når det arbeidet er unnagjort setter vi teinene, og er i gang, sier han.

Nøyaktig hvilken fredag han igjen ligger klar ved Høllbrygga og tilbyr danskekrabber kan han ikke svare på, men sier at dette blir behørig annonsert på N247 og i sosiale medier.

I løpet av "noen få" helger etter påske vil Øyvind Frøytland og mannskapene ombord på MS Havlys igjen selge ferske krabber fra danskekysten. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv.)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no