Tore Ramsland på Tappen serverer hjemmelaget niste til "Lundejentene" onsdag formiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)

- Nå er det snart bare et fotgjengerfelt vi mangler

  Nicolai Prebensen
  14. mars 2018
  21:51
- Slakteren har startet opp igjen, det blir flere og flere kunder på Coopen og jammen har ikke Tore og gjengen på Tappen gitt oss et møtepunkt midt på Lunde, sier Randi Føreland Hansen i Lunde Vel til N247 onsdag formiddag.

Da var hun i ferd med å samle en venninnegjeng til lunsj i den nyetablerte kafeen på bensinstasjonen på Lunde.

- Mye folk og trafikk etterhvert
- I tillegg kommer jo hele administrasjonen til Mur i Sør til Lunde i forblindelse med Lunde Park utbyggingen, så nå blir det mye folk og mye trafikk her hos oss. Det er jo dette vi har jobbet for i mange år, og da må vi sørge for å benytte oss av de mulighetene som finnes, fortsetter hun.

«Lundejentane», seks i tallet sitter av og til på kafé om formiddagene, men nå som Tappen har åpnet opp lover de å benytte kroken ofte.

- Det er jo kjempekoselig her inne. Vi sitter litt mellom noen dekk, felger og noe godlukt på et tre og det er jo dette Tappen er. I tillegg ligger kafeen midt på Lunde, og maten er det ingenting å si på. Vi tester litt her i dag, men jeg kan allerede nå si at det blir en sekser på terningen, uansett. Dessuten er det jo Marit som smører maten helt fersk. Når i tillegg det er Tore som serverer må det jo bli perfekt, sier hun.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Tore Ramsland på Tappen i samtale med Randi Føreland Hansen og Anne Berit Andersen på «kafeen» på Lunde onsdag formiddag. (Foto: Nicolai Prebensen).

N247 skal få lov til å skrive dette, og i tillegg ta bilde av damene under én forutsetning, nemlig at vi skriver om det manglende fotgjengerfeltet et sted langs miljøgata på Lunde.

- Det er på livet løst, sier Hansen og venninnen, «gammelordfører» Anne Berit Andersen.

- Bare flaks
- Jeg har vært i kontakt med alle de etatene jeg kan tenke meg, til og med den nye lensmannen. På hele dette miljøgatestrekket er det ikke en eneste fotgjengerovergang bortsett fra over broa. Skal du over veien til Tappen eller Coopen må du være uhyre forsiktig. Bilene drar gjerne litt på for å rekke forbi trafikkøyene før det kommer biler imot. og det er bare flaks at ikke det har skjedd en ulykke her enda, sier Føreland Hansen.

Velformannen mener at i en miljøgate er det stoppeplikt for fotgjengere uansett.

- Jeg trodde at alle måtte stoppe for fotgjengere som vil krysse gaten i en miljøgate. Hvis det er slik, fungerer det i alle fall ikke her, og det er skummelt med all den trafikken vi har, med eldre som skal handle og skolebarn som skal frem og tilbake til Lunde skole. Kunne vi fått en fotgjengerovergang et sted mellom broa og Coopen, har vi fått mye av det vi kan ønske oss her på Lunde, avslutter hun.

Anne Berit Andersen i samtale med "servitøren" på Tappen som for anledningen har gått ned på kne under serveringen. (Foto: Nicolai Prebensen)

Velforeningen på Lunde vil ha tilbake fotgjengerfeltet som ble tatt bort da Lunde fikk miljøgate. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv.)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no