Slik så det ut på Lunde i Søgne 10. mars 2017. Når får vi se dette i år? (Foto: Arkiv: Nicolai Prebensen)

Hvor lenge må vi vente på dette?

  Jon Aamodt
  12. mars 2018
  22:30
Selv om meteorologene antyder mulighet for sol noen timer denne uka, er det ingen tegn til at temperaturen vil få et snarlig oppsving. Den skikkelig kalde perioden vi har lagt bak oss ser ut til å være over, men fremdels viser prognosene relativt lave temperaturer årstiden tatt i betraktning. Bare noen enkelte dager innimellom meldes temperaturer så vidt over nullpunktet på Celsius-skalaen. 

Værmeldingstjenesten fra AccuWeather viser prognoser for været lenger fram i tid enn vi finner på de norske nettsidene. AccuWeathers temperaturgraf for mars 2018 viser maksimumstemperatur opp mot fire plussgrader helt frem til og med første uke i april, og også for perioden fram mot slutten av april meldes om en kald værtype. 

Lite nedbør
En liten trøst kan det være at det ikke meldes nedbør de neste ti dagene, før vi muligens får litt hvitt i lufta mot slutten av neste uke igjen. 

Så til Per Try og alle andre som tripper etter å komme i gang i åkeren, det er slett ikke sikkert vi får se snøfrie jorder i Søgne før vi gi går inn i april. 

Hvit påske?
På den annen side kan jo det bety at vi får hvis påske langs Sørlandskysten, i så fall sikkert til glede for noen og til stor ergrelse for alle andre som kun venter at våren skal komme med sol og varme. 


Snø og fortsatt kaldt. Det er hva meteorologene melder et godt stykke fram i tid. (Foto: Jon Aamodt)

Blir det våronn i slutten av mars, eller må Per Try vente før han kan få årets vekster i jorda? (Foto: Arkiv: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no