Meteorologene advarer om regn som fryser på bakken og kan gi speilglatte veier søndag. (Foto: Arkiv: Nicolai Prebensen)

Advarer mot glatte veier - Bil utfor veien i Trybakken

  Jon Aamodt
  11. mars 2018
  19:44
En bil har kjørt av veien i vestgående retning på E39 i Trybakken. Det er operasjonssentralen ved Agder politidistrikt som melder dette søndag klokken 19.42. Politi og ambulanse sjekker om alt er greit, skriver operasjonsleder. 

Noen minutter tidligere skriver operasjonsleder om flere meldinger vest i distriktet om glatte veier på grunn av underkjølt regn. 

Like etter klokken 20.00 skriver operasjonsentralen på Twitter at det ikke er personskade i forbindelse med uhellet og at bilen ikke er til hinder for trafikken. 

Meteorologene sendte allerede lørdag ut obs-varsel om vanskelige kjøreforhold:

- Fra søndag morgen og frem til mandag formiddag er det fare for regn som fryser på bakken. skriver yr.no i et obs-varsel lørdag. Meldingen gjelder i Vest-Agder og sørlige deler av Rogaland.

I perioden fra søndag formiddag til mandag morgen meldes om inntil 20 millimeter nedbør. Temperaturen i samme tidsrom er ventet å ligge like under frysepunktet. Med denne kombinasjonen av nedbør og temperatur ligger alt til rette for skikkelig holkeføre. 

Mandag morgen forventes temperaturer opptil et par plussgrader. Samtidig er det ventet at nedbøren opphører. Inntil da er det bare å være føre var og beregne god tid for alle som ferdes i trafikken. 
Sist oppdatert 11.03.2018 klokken 20:08 av Jon Aamodt

Nedbør kombinert med temperatur like under 0 kan fort føre til resultater som vist på bildet. (Foto: Arkiv: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no