Oskar Jansen er festivalkunstner når Prestegårdsfestivalen arrangeres for første gang fredag og lørdag. (Foto: Jon Aamodt)

Festivalkunster på Prestegårdsfestivalen

  Jon Aamodt
  09. mars 2018
  18:51
I tillegg til et rikholdig musikalsk program, har Prestegårdsfestivalen også sin egen festivalkunster. Oscar Jansen bidrar både med egen utstilling av malerier i tillegg til at han kan høres både i kafeen fredag og på scenen i Kultursalen lørdag kveld. 

Når festivalen åpner fredag spiller Jansen (piano) og Mattis Eng (trompet) i kafeen før festivalen forflytter seg til Kultursalen. Jansen har i fem år fungert som organist i Flekkerøy kirke, men fredag kveld er deg i hovedsak jazz og gospelmusikk som står på programmet. Lørdag er han en av musikantene i bandet når Ine Resptad går på scenen i Kultursalen. 

Illustratør, billedkunstner og musiker
- Det var gjennom Bjarne Ormestad, han med keeperlivet vet du, jeg ble invitert til å delta på denne festivalen og dette tror jeg kan bli en flott opplevelse, sier Jansen.

Med seg til Prestegårdsfestivalen har han et utvalg bilder. Jansen som er medlem av Norske Billedkunstnere har sitt atelier på Odderøya. Den opprinnelige Haugesunderen har bakgrunn som grafisk designer, men har de siste årene hatt større fokus på maleri og portrett enn på ren illustrasjonsvirksomhet. 

- Inn i varmen
- Vi er veldig stolte av å ha fått til denne festivalen og tror dette skal bli veldig hyggelig. Det er en fin måte å kombinere det visuelle med musikk, sier Marianne Laukvik som er enhetsleder for kultur i Søgne kommune og Sjef på prestegården i Søgne. 

- Inn i varmen, for ute er det kaldt. Fredag er humor i fokus, lørdag blir det mer trøkk musikalsk, sier Laukvik like før festivalen åpner fredag. 

Les mer om festivalen og programmet her


10. mars får festivalen besøk av Tove Bøygard og Ine Repstad med band før "kulthelten" Trond Granlund avslutter festivalen sammen med sitt eget band. (Foto: Pressefoto)

- Inn i varmen, for ute er det kaldt, sier Marianne Laukvik som håper på godt besøk når Prestegårdsfestivalen arrangeres fredag og lørdag. (Foto: Arkiv: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no