Uavhengig er ikke et parti, sa Frps Egel Terkelsen under formannskapsmøtet onsdag. Jan Substad (uavhengig) bak. (Foto: Nicolai Prebensen)

- Uavhengige er ikke et parti

  Nicolai Prebensen
  14. feb 2018
  18:50
I etterkant av formannskapsmøtet onsdag hadde ordfører Astrid Hilde innkalt gruppelederne i de politiske partiene til et møte for å diskutere varslerdommen.

Møtet ble holdt for lukkede dører etter offentlighetsloven.

Uavhengig
Også Jan Stubstad (uavhengig) var innkalt til møtet og dette ville Egel Terkelsen (Frp) ha en nærmere avklaring på. Stubstad ble ekskludert fra Søgne Høyre i midten av desember.

- Jeg har holdt på siden 1991 og kan ikke huske at vi noengang har hatt ett parti som heter uavhengige. Hvis vi får flere utmeldinger skal også de bli med på denne type samlinger, da får vi en utfordring, sa Terkelsen som var fast bestemt på at Stubstad ikke var gruppeleder.

Måtte forlate
Bjørn Egeli (AP) tok til orde for at Stubstad kunne delta i møtet med formannskapet, administrasjonsledelsen og gruppelederne, men etter en kort ordveksling ble det avgjort at Stubstad måtte forlate lokalet.

Til fvn.no sier ordfører Astrid Hilde at dette møtet er det sendt ut innkalling til og da er det et lovlig møte etter kommuneloven. 

- Jeg mener dette er et utvidet formannskap. Formålet er å få en kort orientering av nåsituasjonen og status etter dommen i tingretten. Det handler om å få litt kjøtt på beinet. Møtet er ikke beslutningsdyktig, sa Hilde.

- Dette var ikke overraskende, sa Stubstad da han forlot kommunestyresalen.

- Dette var ikke overraskende, sa Jan Stubstad da han forlot kommunestyresalen onsdag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no