Vidar Nordbø og Geir Stensland skal konkurrere mot 70 andre i Rally Sweden til helgen. (Foto: Robert Stormyrbakken, rsfoto.net)

- Grubler litt om natta ja

  Nicolai Prebensen
  13. feb 2018
  14:24
Fredag og lørdag kjører Vidar Nordbø og Geir Stensland Rally Sweden med ni fartsetapper fordelt over 13 mil og hele 30 mil transportetapper.

1. september i fjor begynte Nordbø å bygge om BMW M3'en til historisk klasse og skal i dette rallyet konkurrere mot 70 andre team, de aller fleste utlendinger.

- Blant de 15 beste
- Vi har et mål om å bli blant de 15 beste, men dette er en tøff klasse og vi skal blant annet kjøre mot Petter Solberg. Henger vi oss på «fangeren» hans tenker jeg vi gjør et bra rally, sier kartleser Stensland lattermildt, dagen før avreise til Kongsvinger hvor bilen står til sjekk.

BMW'en har i lang tid vært kranglete, og senest under Rally Finnskog måtte team Nordbø Motorsport bryte. Det er ikke første gangen.

- Grubler
- Nei, den har vært litt kranglete og under det siste rallyet fusket den mye og vi måtte gi oss. Den gangen var det elektrisk. Nå håper vi virkelig at bilen holder denne gangen. Det er dette jeg grubler over om natta, sier Nordbø.

Historisk klasse er en gjev klasse og BMW'en er tilbakeført til slik den ble kjørt med i 1988. Etter at den ble revet fra hverandre i september er den bygget opp igjen, med en annen girkasse, stort sett den samme motoren, men med flere modifikasjoner som igjen må gjennom en nøye kontroll før sertifisering.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Vidar Nordbø og Geir Stensland under Rally Finnskog for 14 dager siden, før de måtte bryte løpet på grunn av teknisk feil. (Foto: Robert Stormyrbakken, rsfoto.net.

- Venteliste
- Det er faktisk venteliste på å få sertifisert en bil til historisk klasse. Klassen er attraktiv og det er derfor det er hele 70 påmeldte i denne klassen, men kun fem-seks norske team. Bilene er mer verdt etter ombygging og er nå på full fart inn i det norske rallymiljøet, sier Nordbø.

Stensland og Nordbø reiser til Kongsvinger onsdag morgen for å forberede gjennomkjøring torsdag og løp fredag og lørdag. Mange av etappene foregår i skogene like over riksgrensa ved Kongsvinger, mens noen etapper går på Norges side av grensa.

N247 er lovet oppdateringer fra teamet underveis i Rally Sweden.

Kartleser Geir Stensland (t.v) og Vidar Nordbø på Mjåvann Industriområde dagen før avreise. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no