Greipstads Øystein Kostøl jubler over scoring til hjemmelaget selv om laget hans tapte knepent mot Grane søndag. (Foto: Nicolai Prebensen)

Stor idrettsglede i Nodelandshallen

  Nicolai Prebensen
  11. feb 2018
  14:07
Søndag var det serierunde for utviklingshemmede i Nodelandshallen i Songdalen. Hele åtte lag fra Mandal i vest til Tvedestrand i øst deltok og alvoret er like stort som i andre håndballserier.

- Alle skal ha ball, skriker lagleder for Greipstad, Berit Hagen i det laget hennes går i angrep, og oppfordrer spillerne til samspill.

Knepent
Dagens første kamp mot Grane endte med et knepent 4-6 tap etter at hjemmelaget ledet med ett mål til pause.

- Vi spiller to ganger femten minutter og to kamper de helgene vi arrangerer seriespill. Neste gang vi har kamper skal vi besøke Grane i Arendal og også da spiller vi to kamper, fortsetter Hagen.

- Vi skal rundt til alle de syv andre klubbene som er med i Region SørVest. Regionen organiserer en egen serie for HU-lagene. Lagene er delt inn i to avdelinger, én i Agder og én i Rogaland. Håndballkampene spilles i løpet av håndballsesongen. Som oftest spilles det flere kamper samme dag.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Bernt Rune Hurdal i fint driv under kampen mot Grane søndag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen).

- Regelverk
- Kampene for HU følger regelverket til Norges Håndballforbund, med noen få tilpasninger. Dommerne må bruke skjønn, da det er viktig å ta hensyn til den enkeltes utøvers ferdighetsnivå. HU-lagene i Region SørVest er mixlag, både gutter og jenter spiller på samme lag. Alderen på spillerne varierer fra ca. 16- 60 år, fortsetter hun.

Hagen sier videre at laget hennes trener en gang i uken og flere av spillerne blir hentet og kjørt hjem med Songdalens «Gladbuss».

Også i den siste kampen søndag gikk Greipstad på et nytt knepent tap med sifrene 1-3 etter 30 minutters spill. 
Sist oppdatert 11.02.2018 klokken 17:06 av Nicolai Prebensen

Tommel opp fra lagleder Berit Hagen under søndagens første håndballkamp i HU-serien i Nodelandshallen. (Foto: Nicolai Prebensen)




Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no