Synne Røiseland (12) fikk gull i kata på det årlige Shorin Ryu-stevnet i karate lørdag. Karen Stie Borøy (13) (nest lengst til høyre) fikk bronse. (Foto: Terje Andersen)

Gull til Synne fra Veddertoppen

  Nicolai Prebensen
  10. feb 2018
  18:03
Av Tone Martha Sødal, Karateklubben Sør

Det ble full klaff for karate-talentet Synne Røiseland (12) fra Vedderheia på det årlige Shorin Ryu-stevnet lørdag. Hennes vel gjennomførte kataer av forskjellig vanskelighetsgrad vakte dommerpanelets gunst hele veien, og hun endte til slutt opp med den aller fineste medaljen i klassen under 16 år. Den samme seierspallen hadde nok en Søgne-boer på plass: Karen Stie Borøy (13) fra Åros kapret en flott bronsemedalje for sine kataer. Dessuten tok Sander Toth (12) fra Nordheia i Søgne en imponerende sølvmedalje i kata i gutteklassen under 16 år.

Fullt liv i Mandal
Shorin Ryu er stilarten i karate som både KKSør, Vågsbygd Karateklubb og fra i år også Kristiansand Karateklubb tilhører. Det er ikke den største stilarten i verden, men her på Sørlandet er den godt representert. 

På lørdagens stevne var det 65 påmeldte deltakere. 10 av dem var fra KKSør, som er karateklubben for Søgne og Songdalen. Influensa-sesongen ga både KKSør og de andre karateklubbene synlige frafall på deltakerlista, men hindret likevel ikke fullt liv i Mandalshallen.

For unge for plasseringer
Ingen karateutøvere under 12 år får plasseringer i konkurranser. Mange av KKSørs deltakere var akkurat for unge for plasseringer dette året, de fikk i stedet deltakermedalje etter sin innsats i kata og kamp (kumite). Adelija Nudel (16) fra Søgne fikk sin premiere som karatedommer denne helgen. Etter bestått dommerkurs tidligere i år har hun nå lisens til å dømme andre utøvere.

Sent på dagen kapret Patrick Guldborg (11) fra Lundeveien sølv i en tøff kumite-klasse. Fem av klubbens grønnbelter gjorde en fin innsats på kampmatta, flere av dem for første gang. 
Sist oppdatert 11.02.2018 klokken 13:13 av Nicolai Prebensen

Daniel Olsen, Noah Karstensen, Joachim Loka Iversen og Malin Loka Danielsen deltok alle sammen i kata på barnestevnet i karate lørdag. Guttene gikk også kamp (kumite). (Foto: Frank Erik Damgård)

KKSør-utøvere i kamp. (Foto: Frank Erik Damgård)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no