- Gjør Marius det bra og satser videre blir han bare enda mer interessant for sponsorene. Fra v. Steffen Aamodt (Aamodt VVS, Marius Bakke, Stian Aamodt (Roger Aamodt Bygg), og Christian Tveit (XL-Bygg Søgne). Thomas Dennis fra XR Visuell kommunikasjon var ikke til stede. (Foto: Jon Aamodt)

Sponser lokalt skitalent

  Jon Aamodt
  09. feb 2018
  19:21
- De fire Søgne-bedriftene XL-Bygg Søgne, Aamodt VVS, Roger Aamodt Bygg og XR Visuell kommunikasjon går sammen om en sponsorpakke til 17-årige Marius Bakke. Foreløpig gjelder avtalen inneværende sesong, men hvis Marius gjør det bra og satser videre blir han bare enda mer interessant for de fire sponsorbedriftene sier Stian Aamodt fra Roger Aamodt Bygg.

- Vi har snakket litt sammen vi fire, og det var ikke vanskelig å bli enige om at vi ville dette. Marius er et talent som kan nå langt og vi som lokale næringsdrivende vil gjerne bidra på vår måte, sier Stian eller «Sponsorsjefen» som resten av teamet kaller han.

- Prestasjoner som bli lagt merke til
Marius har prestert bra innen flere idretter og har et bredt treningsgrunnlag, men med de prestasjonene han har levert i langrennsløypene er det denne idretten han satser på. I fjor deltok han for første gang i Landsstevnet, et stevne som karakteriseres som ungdommenes norgesmesterskap, og endte på en åttendeplass. I en klasse med rundt 300 deltagere er dette en prestasjon som legges merke til og er en av grunnene til at 17-åringen har fått en god utstyrsavtale med den kjente skileverandøren Rossignol. 

- Det gir oss tilgang til utstyr vi ellers ikke hadde fått tak i og bidrar også økonomisk på utstyrssiden, sier pappa Bent Inge Bakke. 

Han er selv en habil skiløper, men skal vi tro Marius er det slutt på at pappa er først over mål når far og sønn kjemper i skisporet.

- Det skal vi nok bli to om, kommer det kjapt fra pappa. 

Mange treningstimer
Marius er fremdeles skoleelev og tilbringer skoledagene på Hovden. Her legges til rette for topp satsing med beinhard trening . 

- Vi trener ulike mengder i ukesintervaller. I oppkjøring til sesongen trener jeg 21 timer i de ukene med mest trening. Nå i konkurransesesongen trener jeg opp til 18 timer i uka. Målet i år er å gå norgescup og få nok poeng til å bli med i finalen som går i Alta. Her er det de 30 med flest poeng som er kvalifisert, sier Marius som har rundt 300 konkurrenter i 17-årsklassen. 

Førstkommende helg er det norgescup på Evje, men det rennet kommer Marius til å stå over på grunn av sykdom siste uka. Neste renn blir derfor norgescupen i Holmenkollen. Det rennet går om en uke og da regner han med å være på startstreken igjen. 

- Kan bli veldig god
De fire sponsorene er enige om at Marius kan bli god, veldig god på nasjonalt nivå.

- Og dersom du er god på nasjonalt nivå i Norge, da er du også god internasjonalt, legger de til. 

- Jeg er veldig glad for denne støtten. Det går mye penger både til reiser og utstyr. Vi prøver å få til et treningsopphold også, og da kommer det utgifter både til reise og opphold. Ved hjelp fra sponsorene har vi nå mulighet for å få dette til, sier skitalentet fra Søgne, kanskje det største skitalentet vi har sett fra Sørlandet på ganske lang tid. 
Sist oppdatert 09.02.2018 klokken 20:44 av Jon Aamodt

Marius Bakke går på skole og trener på Hovden. Arkivbilde fra treningstur i løypene rundt Hovden. (Foto: Privat)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no