Agder Energi Nett advarer mot lavthengene strømkabler som følge av tung snø og ustabil skog etter forrige snøfall. (Foto: Agder Energi Nett)

Advarer mot livsfarlige strømlinjer

  Nicolai Prebensen
  09. feb 2018
  18:33
- Mye tung snø og islast fører til at strømlinjer henger i farlig lav høyde flere steder på Agder. Agder Energi Nett advarer mot å komme i berøring med disse, da det kan medføre livsfare, skriver Agder Energi i en pressemelding fredag ettermiddag.

Regn, sludd og snø
Gjennom hele helgen skal det komme nedbør. I lavlandet noe regn, slutt og snø mot slutten av helgen. Litt lengre inne i landet skal det snø jevnt og trutt gjennom helgen, godt over 30 centimeter hvis varslene slår til.

AE Nett skriver videre at dersom en oppdager lavthengende strømlinjer, linjer som har falt på bakken, og trær som har falt ned på linjene, er det viktig å holde god avstand – berøring kan medføre livsfare.

- Alle oppfordres til å holde god avstand til strømlinjene, og ikke minst informere barn og unge om faren ved å være i nærheten av disse. Strømlinjene må ikke berøres, verken med hender, skistaver, greiner eller noe annet. Det er også farlig å være nær eller berøre vegetasjon som er i kontakt med strømlinjene, står det i pressemeldingen.

Meld fra om slike situasjoner til kundesenteret på telefon 38 60 72 72.

AE Nett skriver videre om situasjonen:

Beredskap for å håndtere strømbrudd
Agder Energi Nett har satt beredskap for å håndtere strømbrudd som følge av uværet på Agder.

Skogen er ustabil etter forrige runde med mye tung snø over Sørlandet. Trærne utenfor ryddebeltene har flere steder stått nedtynget av snø, og etter en kald periode kommer det nå mer tung, våt snø.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Slik var E39 Trybakken i Søgne under siste snøfall. Slik kan situasjonen fort bli i løpet av helgen hvis værmeldingene slår inn. (Foto: Nicolai Prebensen).

Dette fører til at snøtunge trær utenfor ryddebeltet lener seg inntil, eventuelt brekker over, strømlinjene og forårsaker strømbrudd. I tillegg gjør tung snø- og islast at strømlinjene flere steder ryker som følge av vekten.

Lavtrykket beveger seg østover, og Agder Energi Nett er forberedt på at det vil kunne oppstå strømbrudd flere steder etter hvert som været flytter seg.

Når det oppstår strømbrudd settes det umiddelbart i gang med å legge om strømforsyningen til kundene så langt det er mulig, samt feilsøkings- og feilrettingsarbeid, for at kundene skal få tilbake strømmen så raskt som mulig.

Agder Energi Nett anbefaler kundene å være godt forberedt dersom det skulle oppstå strømbrudd ved for eksempel å ha alternative oppvarmingsmuligheter, lommelykter og stearinlys tilgjengelig, tappe opp vann dersom en er avhengig av strøm for vannforsyningen, osv. Se også informasjon fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap om hvordan en kan forberede seg på strømbrudd.

Ved fare for liv og helse må publikum kontakt kommunen eller nødetatene.

I helgen kan det bli sørpeføre i lavlandet mens høyereliggende strøk får snø. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no