Roald Kvamme og Arild Kristensen da vanningen av isbanen på Vedderheia startet for flere dager siden. (Foto: Nicolai Prebensen)

Isbanen på Vedderheia åpner fredag morgen

  Nicolai Prebensen
  07. feb 2018
  21:26
- Værmeldingene fremover er litt skumle ut temperaturmessig sett, så vi åpner isbanen på Vedderheia fredag morgen, sier Roald Kvamme til N247 onsdag kveld.

Han er en av tre isbaneansvarlige i Søgnes største boligfelt.  

- Vi vanner nesten døgnet rundt

- Banen er nesten helt ferdig, men det er litt grus helt ytterst mot sør. Vi kommer til å vanne to ganger til i morgen torsdag, og så sant været tillater det vil vi vanne hver kveld etter klokken 21.00 fremover. 

- Fredag morgen
- Det betyr at alle fra Vedderheia som ikke har mulighet til å komme seg ned til for eksempel Eiketjønna, kan snøre på seg skøytene og ta banen i bruk fra og med fredag morgen, fortsetter Kvamme.

Han håper at alle respekterer sperrebåndene frem til da. 

- Jeg må innrømme at jeg var selv på skøyter på Eiketjønna onsdag. Det er 20 år siden sist jeg gikk på meier, og nå håper jeg at jeg kommer meg ut av senga i morgen tidlig, ler han.

For ordens skyld er ikke isbanen på Vedderheia kun for beboere.

Garanti
- Den er åpen for alle, og alle fra hele bygda er hjertelig velkomne. Her oppe har vi til og med en garanti. Går du gjennom isen, blir du garantert ikke våt. Ikke på beina engang, avslutter han.

Isbanebygging krever nøyaktige forberedelser. Her er det Roald Kvamme som lager "demning" for vannet som sprøytes ut over grusen. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no