Åroshøyden i desember. Christopher Holskog i maskinentreprenørselskapet Per Try og enhetsleder Ola Frøysland i Søgne kommuner inspiserer skogsryddingen i det nye boligfeltet. (Foto: Nicolai Prebensen)

Boligbyggingen i Søgne: Solgte 19 av 23 tomter på rekordtid

  Nicolai Prebensen
  06. feb 2018
  21:50
Hele 19 av de totalt 23 tomtene på Åroshøyden er allerede solgt. De kommunale boligtomtene ble lagt ut for salg i månedsskiftet januar/februar, og den 6. februar er det kun fire tomter igjen.

- Gledelig
- Dette er svært gledelig for oss i kommunen. Da vi åpnet salget hadde Privatmegleren 60 på interesseliste og vi var jo klar over pågangen. At nesten en tredjedel av disse har kjøpt er ganske enestående, sier Ola Frøysland, enhetsleder i eiendomsavdelingen i Søgne kommune.

Han legger til at fire av tomtene er såkalte grunneiertomter og hadde fått nye eiere før tomtesalget startet.
 

- Vi sa før salget startet at selger vi tre tomter starter grunnarbeidene. Nå kan vi fortelle at tomtene blir klare til overlevering i 3. kvartal 2018. Det betyr at maskinentreprenøren har litt å henge fingrene i fremover, sier enhetslederen.

Ett av de siste feltene
Åroshøyden er ett av de siste boligfeltene som skal utbygges i området. Sindre Lian i Privatmegleren sa til N247 i forkant av salget at interessen er stor da det ikke har vært solgt tomter i Årosskogen siden slutten av 80-tallet og begynnelsen av 90-tallet.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Åroshøyden er ett av de siste boligfeltene som utvikles i området Årosskogen. (Foto: Privatmegleren).

- Hoveddelen av de som er på interesselisten er lokale i tillegg til utbyggere som ønsker å bygge i området. Vi har 15 eneboligtomter hvor alle får anledning til å bygge hybel og de fleste med underetasje, sier Lian som forventer et godt salg av kommunale tomter allerede i det førstkommende månedsskiftet, sa Lian den gang.

- Fire igjen
- Det er fremdeles fire fine tomter igjen i feltet, fine er de også, frister enhetsleder Frøysland.

Prisene på tomtene varierer fra 1,2 millioner kroner til 1,7 millioner kroner.
Sist oppdatert 06.02.2018 klokken 23:28 av Nicolai Prebensen

Søgne kommunes prosjektleder, Frode Trelsgård med plankartet for det nye boligfeltet i Årosskogen. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no