Arild Kristensen og Roald Kvamme på Vedderheia isbane mandag ettermiddag. - Nå vannes det med det "vannverket" kan levere, sier de to. (Foto: Nicolai Prebensen)

- Vi vanner nesten døgnet rundt

  Nicolai Prebensen
  05. feb 2018
  19:27
- Lørdag holdt vi på til klokka tre om natta, så har vi latt vannet sette seg i grusen, I dag mandag tenker vi å vanne tre ganger før vi må i seng, sier de «isbane-ansvarlige» til N247 mandag ettermiddag.

De sier at de prøver i år igjen etter flere forsøk i fjor.

- Lumsk
- Vinteren er lumsk her i sør, men i følge langtidsvarselet skal temperaturen hoppe litt over, og litt under null fremover. Får vi dannet en solid såle før det kommer mildvær kan isen ligge en stund, sier de to som normalt er tre. Alle ønsker de iskalde vinder i fra nord.

Det vi skriver om er isbanen på Vedderheia. Den som noen ganger lar seg skøyte på, og som regel ikke. Entusiasmen og frivilligheten blomstrer som vanlig på Vedderheia og lørdag bestemte « isbanens venner», etter et dypdykk i langtidsvarslene, å starte vanning. Med ti minus om natten har de stor tro på at isbanen kan åpnes for ivrige små og store en gang enten like før, eller i løpet av kommende helg.

Entusiastene er Roald Kvamme og Arild Kristensen. Jan Vidar Hansen er på tjenestereise og kunne derfor ikke stille til fotografering mandag ettermiddag.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Roald Kvamme bygger «demning» av sand fra sandkassa på lekeplassen midt i Søgnes største boligfelt. (Foto: Nicolai Prebensen).

Tre vanninger i døgnet
Gjengen satser på tre vanninger hver kveld frem til isen er tykk nok.

- Vi sliter litt med at banen heller en del og vi må bygge opp isen fra den laveste delen. Derfor vil det ta noen dager å få banen klar og vi håper alle respekterer sperrebåndene som er satt opp. Vi skjønner at mange er utålmodige, men vi sperrer kun for at isen skal få «fred» mens vi bygger opp islaget. Blir den brukt nå, blir både skøyter og isen ødelagt, sier Kvamme og Kristensen.

Begge lover at når alt er klart, og sperrebåndene skal klippes skal alle få beskjed gjennom isbanens Facebook-side og her på nettavisen N247s sider.

Isbanen på Vedderheia blir stor og fin bare kulda holder seg fremover. (Foto: Nicolai Prebensen)

Roald Kvamme (med vannslangen) og Arild Kristensen i sving på Vedderheia isbane mandag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no