Sander fremførte Kygos Firestone etter kun fire uker med øving. (Foto: Jon Aamodt)

Junia til topps i Tangvall talenter

  Jon Aamodt
  01. feb 2018
  15:53
Det var Junia fra åttende klasse som ble kåret til vinner av Tangvall talenter torsdag ettermiddag. 

Ni opptredener med elever fra Tangvall skole, pluss pauseunderholdning fra seks lærere stod på programmet da Tangvall skole inviterte til talentkonkurranse i lokalene til OpenMind på Linnegrøvan torsdag. 

Det er sosial- og  musikklærer Andreas Haugen som har tatt initiativ til å gjenopplive talentkonkurransen som også tidligere har vært arrangert, selv om det er noen år siden sist.

- På scenen for første gang
- Jeg drog igang dette og flere av deltakerne har forberedt seg helt siden juleferien. For mange er det første gang de står på en scene så dette er tøft gjort av ungdommene, sier Haugen. 

Noen deltagere fremførte solistnummer, en trio med rappere var med og tre duetter fikk vist seg frem på scenen. Et dommerpanel med fire lærere gav konstruktive kommentarer til hver fremføring og kåret til slutt en vinner. 

Deltagerne
Først ute var Alva og Solveig med et dansenummer. 

- Bra samspill og god rytme, veldig tøft fra åttendeklassinger, sa dommerne

- Du synger i timene så vi viste du var flink, men ikke at du var så flink, var kommentaren fra dommerpanelet til deltager nummer to, Savjan.

- Skulle ønske du sang mer i timene. Du synger «like an artist», var kommentaren til Stina etter at hun hadde levert en elegant fremføring av «When we were young». 

Deretter fikk publikum høre to duetter, først Mari som sang til Linneas ukulele, deretter Magnus og Margit som sang til Margits pianoakkompagnement. Sander har i løpet av kun fire uker øvd inn Kygos Firestone som han fremførte på piano.

- Du hadde publikum med deg. For en selvtillit og fremførelse, var juryens kommentar til Junia (bildet) som sang «Water under the bridge». 

Susann fra åttende fremførte en melodi av Ed Sheeran og fikk høre at hun var veldig cool og leverte bra.

Sist ute var rappertrioen Mohammad, Benjamin og William. De leverte en meningsfylt tekst og fikk ros for rappingen.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Seks lærere fremførte Despacito mens juryen vurderte de ni innslagene. (Foto: Jon Aamodt.)

Pauseunderholdning fra lærere
Før juryen leverte sin avgjørelse fikk publikum, det vil si alle elevene ved skolen, se en spektakulær fremføring av Despacito. Seks lærere leverte en flerspråklig versjon med innslag på tysk, fransk og spansk til stor applaus. Det ble antydet at applausens størrelse kunne ha betydning for elevenes språkkarakter, men om det var en medvirkende årsak til elevenes ovasjoner vet vi ikke.

- Du synger "like an artist", sa juryen til Stina. (Foto: Jon Aamodt)

Sosial. og musikklærer Andreas Haugen ønsker velkommen til Tangvall talenter på OpenMind. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no