Pressemelding
- Alle ambassadørklubbene arrangere en egen Eat Move Sleep Cup, skriver NFF. (Foto: Arkiv: Nicolai Prebensen)

Søgne FK ambassadør for Eat Move Sleep

  Jon Aamodt
  31. jan 2018
  17:27
IK Gimletroll og Søgne FK er håndplukket av NFF til viktig ambassadørrolle
Helsemyndighetene er bekymret for folkehelsa, og særlig for utviklingen blant barn og unge. Som Norges største særforbund ønsker nå Norges Fotballforbund, sammen med sin hovedsamarbeidspartner BAMA, å bidra til å bedre folkehelsa gjennom konseptet Eat Move Sleep.

Og for 2018 er IK Gimletroll og Søgne FK, som to av landets 1700 fotballklubber, plukket ut til å være en av 37 Eat Move Sleep-ambassadørklubber.

- Både Gimletroll og Søgne er motiverte og engasjerte klubber som er opptatt av sunne verdier. Vi er imponert over innsatsen som de gjorde for å formidle Eat Move Sleep-budskapet til spillere, foreldre og nærmiljø i 2017, sier NFFs generalsekretær Pål Bjerketvedt.

Eat Move Sleep skal hjelpe både små og store
I følge helsemyndighetene beveger vi oss generelt sett ikke nok, vi spiser for lite frukt og grønt, fisk og grove kornprodukter, mens vi fortsatt får i oss for mye sukker, salt og mettet fett. I tillegg sover ungdom mye mindre enn anbefalt, samtidig som en av fire voksne sliter med søvnproblemer.

- Med Eat Move Sleep skal våre ambassadørklubber formidle kunnskap, inspirasjon og holdninger som vi vet både barn, unge og voksne vil ha glede av. Ikke bare på idrettsbanen, men også på alle andre arenaer som skole, jobb og fritid der man også er avhengig av overskudd, konsentrasjon og godt humør, sier Bjerketvedt.

Spennende år
- Det forplikter å være en ambassadørklubb. De skal være foregangsklubber og sørge for å formidle Eat Move Sleep-verdiene gjennom hele året. Blant annet skal de motivere til å gå og sykle til og fra trening og kamper, at spillerne får i seg sunn mat og drikke før og etter aktivitet, og at man praktiserer skjermfritt soverom. Kiosker og utsalgssteder vil også få en sunnere profil, sier NFFs generalsekretær.

- I tillegg skal alle ambassadørklubbene arrangere en egen Eat Move Sleep Cup, der spillere og tilskuere blant annet vil lære mer om hvor viktig det er å ha et sunt og godt kosthold, og få nok fysisk aktivitet og søvn, avslutter Bjerketvedt.

Pressemelding fra NFF

Gunnar Engebu var Søgne FKs representant under helgens kickoff på Ullevaal, (Foto: Thomas Brekke Sæteren/NFF)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no