Daglig leder Benedicte Andresen og PT Preben Thomassen viser måling av "bukfett", muskelmasse og andre data om kroppen. (Foto: Jon Aamodt)

Ny daglig leder på FSC

  Jon Aamodt
  31. jan 2018
  12:56
- Noen har litt skrekk for å gå til et treningssenter for første gang. De ser for seg et rom med godt trente kropper og tenker at her passer ikke jeg inn. Sannheten er nok noe annerledes. «- Her var det jo ikke fullt av veltrente mennesker, bare vanlige folk», sa en av våre nye kunder første gang hun kom her, og det er akkurat slik det er. Her kommer først og fremst mennesker som har et mål om bedre livsstil, sier daglig leder ved Family Sportsclub Søgne, Benedicte Andresen. 

Benedicte har bakgrunn fra bankjobb og er utdannet coach. Hun begynte i stillingen som daglig leder i FSC-Søgne fra nyttår.

- Jeg har trent her siden senteret åpnet. For litt over et år siden begynte jeg i en deltidsstilling her og fra nyttår overtok jeg som daglig leder. Jeg har en visjon om at vi her skal skape gode treningsopplevelser og være et sted for alle. Vi ønsker å være stedet for folk som kommer og ber om hjelp, sier hun.

 Hun forteller at de fleste som oppsøker FSC har et mål.

- De som følger et program vi har laget sammen, er de som blir mest fornøyde, sier hun.

- Ikke bare vekt
Som daglig leder vil hun at senteret skal fortsette å tilby organiserte kursopplegg hvor formålet er å endre livsstil. Her vektlegges både mental og fysisk trening. I tillegg er det gått til anskaffelse av avansert måleutstyr som benyttes til å si noe om kroppens tilstand.

- Mange tenker kun på vekt når de begynner å trene, men like viktig er det å finne ut hvordan kroppen er satt sammen. Klarer du å trene slik at du øker muskelmasse og reduserer fett, ser du kanskje ikke dette på vekta, men dette er blant de ting vi kan måle og finne ut av, sier Andresen og får støtte fra Preben Thomassen som arbeider som personlig trener ved senteret. 

- Trening fremfor medisin
De to er litt skeptiske til enkelte deler av hva som fokuseres på i bransjen og gjennom media.

- Januar er typisk en måned hvor folk skal i gang. Vi mener folk kan bli skremt når det er overvekt av fokus på veltrente mennesker og store prestasjoner. Vi har folk her også som reiser til Oslo og deltar i «Toughest», men vi vil gjerne fokusere på de mange som som ønsker trening fremfor medisiner, den gruppen får ikke samme oppmerksomhet, sier den nye daglige lederen til N247. - Vi har mange dyktige instruktører og høy kompetanse tilknyttet senteret, sier daglig leder. PT Ann Helen Kirknes (bildet), er en av senterets mange instruktører. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no