- Vi hadde dessverre ikke anledning til å levere noe tilbud på drift av begge rutenei Randesund og Søgne, sier Julianne Karlsen Risan til N247 tirsdag kveld. (Foto: Jon Aamodt)

- Dette er både trist og vemodig

  Nicolai Prebensen
  30. jan 2018
  21:54
Tirsdag skrev N247 at all rutetrafikk i Søgne-skjærgården med Høllen Båtruters mannskaper ved roret, er over 30. juni. Dagen etter overtar Skagerrak Navigation all rutekjøring til og fra øyene i kommunen.

Vi har bedt om en kommentar fra Julianne Karlsen Risan, men hun ønsket ikke å snakke med N247 direkte.


- Jeg vil heller skrive en kommentar til den situasjonen som har oppstått, sa hun tidligere tirsdag ettermiddag.

"Vi i Høllen Båtruter har vært klar over dette en stund. Vi har dessverre ikke har hatt mulighet til å levere noe tilbud på drift av begge rutene i Randesund og Søgne, da disse var slått sammen i anbudet.

Avtalen vi har kjørt under har så og si vært uforandret i nesten 25 år, den er gammel og har vært svært belastende for vårt økonomiske grunnlag. Vi har de siste årene prøvd å reforhandle uten store endringer.

- Spare
Resultatet har for oss vært at vi har måtte spare der vi kunne og heller ikke hatt mulighet til å ansette folk eller investere i båter. Anbudet åpnet opp for samarbeid mellom aktører i forbindelse med levering av tilbud. Vi var i kontakt med Skagerrak Navigation i høst uten at dette førte frem.

Hadde vi fått økt støtte når vi først søkte i november 2015 hadde vi nok ikke havnet her vi står i dag. Dette er både trist og vemodig men en situasjon vi nå må forholde oss til.

Vi kommer til å fortsette med å kjøre charter og ikke minst være med å støtte opp om næringslivet i skjærgården", skriver hun.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Til sommeren er det slutt på all rutekjøring for M/B Høllen etter over 50 års trafikk i Søgne-skjærgården. (Foto: Nicolai Prebensen).

- Leit
- Det er leit at dette har vært belastende for alle som har lagt ned et stort arbeide i å drive Høllen Båtruter, sier kommunestyrepolitiker Bernt Ludvig Daland (FrP) til N247 tirsdag kveld.

- Det er hyggelig å høre at fergeselskapet likevel skal fortsette å kjøre i skjærgården og jeg vil rette en stor takk til familiene Karlsen og Ovesen for det arbeidet de har lagt ned i så mange år. Samtidig er jeg glad for at det er nytenkning som gjør at både politikere og AKT sikrer en stabil rutetrafikk i Søgne-skjærgården i årene som kommer, sier han videre.

Han kan også se for seg en politisk debatt om kai-leie for nyttetrafikken i bygda.

- Spennende
- Det kan bli spennende å se hva kommunestyret skal tenke om hvordan vi skal disponere og ta betalt for leieplasser for næringsliv og persontrafikk i våre havner, fremover, avslutter han.

- AKT som bestemmer
- Det er trist at Høllen Båtruter ikke har hatt anledning til å levere tilbud til AKT etter at innbydelsen kom i fjor høst. Det er kollektivselskapet som styrer denne prosessen og de som tar avgjørelsen, sier ordfører Astrid Hilde.

Hun takker familien for mange års drift.

- Jeg vil samtidig takke alle som har vært involvert i driften av Høllen Båtruter gjennom alle disse årene. De har lagt ned en formidabel innsats i mange tiår og det setter vi stor pris på, sier hun.

Etter 30. juni 2018 skal M/B "Høllen" drive ren charter i Søgne-skjærgården. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no