Stein Inge Dahn (t.v.) og Per Pettersen kjørte rutebåt med "Odd" i juli 2017. Fra sommeren skal selskapet overta rutekjøringen i Søgne. (Foto: Arkiv: Nicolai Prebensen)

Skagerrak Navigation innstilt til rutekjøring

  Jon Aamodt, Nicolai Prebensen
  30. jan 2018
  14:15
Det kom inn tilbud fra to operatører da AKT la ut rutekjøring med båt i Søgne-skjærgården på anbud. Tilbudene er nå vurdert og AKT innstiller at Skagerrak Navigation tildeles oppdraget. 

Det er økonomisjef i AKT Harald Eide som opplyser dette til N247 tirsdag. 

- Vi har til hensikt å inngå avtale med Skagerrak Navigation om å betjene rutekjøringen i Søgne og har sendt brev til selskapet om dette. Det er nå en karensfrist fram til 7. februar og før denne er utløpt ønsker jeg ikke å gi ytterligere kommentarer, sier Eide. 

Kjørte ruten i fjor
Det var Skagerrak Navigation som betjente rutetilbudet i Søgne-skjærgården i juli 2017.


AKT bestemte seg for å legge tilbudet ut på anbud i august 2017 og avtalen som nå er i ferd med å inngås skal gjelde fra 1. juli 2018. 


- Skal ikke bruke "Odd"
 - Vi er selvsagt svært fornøyd med å ha det beste anbudet på rutekjøring i Søgne, samt i Randesund, sier styremedlem Stein Inge Dahn i Skagerrak Navigation til N247 tirsdag ettermiddag.  

Det var sist fredag at selskapet fikk beskjed om at Agder Kollektivtransport (AKT) har som intensjon å inngå avtale om rutebåt og annen kjøring i Søgne-skjærgården. Dette er det samme selskapet som overtok rutebåtkjøringen for Høllen båtruter i juli sist sommer.

- Vi skal ikke bruke "Odd" som vi gjorde sist sommer. Den er for liten, fortsetter Dahn.

- Vi skal kjøre med en båt som heter «Hannibal», og denne tar 30 passasjerer. Rutetabellen er satt av AKT, men vi har full anledning til å ta i mot charterbestillinger og andre turer utenfor rutetidene, sier han.

Oppstart for Skagerrak Navigation er 1. juli 2018.

Det har foreløpig ikke lykkes N247 å komme i kontakt med Høllen Båtruter som har operert ruten i over 50 år, men av anskaffelsesprotokollen fremgår at selskapet ikke har levert tilbud til AKT. 

Saken oppdateres.
Sist oppdatert 30.01.2018 klokken 15:24 av Jon Aamodt

Skagerrak Navigation benyttet "Odd" da de kjørte i Søgne-skjærgården sommeren 2017. (Foto: Arkiv: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no