Daglig leder i Elementsør AS, Christian Berthelsen i "de gamle" lokalene til Mur i Sør på Lohnelier. Den nye fabrikken blir hele 7.000 kvadratmeter stor. (Foto: Nicolai Prebensen)

- Et helt nytt industrieventyr i Søgne

  Nicolai Prebensen
  29. jan 2018
  17:33
Betongelementprodusenten Elementsør AS ble stiftet 1. desember 2017. Bedriften har sitt utspring i Mur i Sør AS' egenproduksjon av betongelementer gjennom flere år og nå bygges en helt ny fabrikk på Lohnelier i Søgne.

Fabrikken blir 6.000 kvadratmeter stor, og totalt 225 meter lang når den er ferdig. Element Sør AS har satt seg skyhøye mål og vil i løpet av 2018 ha tilsatt 35-40 personer, svært mange av dem helt nye arbeidsplasser i bygda. Målet er 50 ansatte i 2021.

Budsjettet sier at omsetningen i inneværende år skal være rundt 40 millioner kroner.

100 millioner
- I 2021 skal vi omsette for 100 millioner kroner. Ambisjonene våre er skyhøye og vi skal ta en solid posisjon i markedet allerede nå i 2018, for hulldekke, plattedekke, brystninger, trapper med og uten terrazzo, ferdigstøpte heissjakter, søyler og dragere, sier daglig leder i Elementsør AS, Christian Berthelsen til N247 mandag ettermiddag.

Berthelsen forteller videre at dette er meget gode nyheter for et lokalsamfunn som Søgne.

- Synergier
- Bygda vil merke positive synergier gjennom leverandøravtaler og lokale og regionale entreprenører vil få en ny solid og profesjonell leverandør på betongelementer, som skal konkurrere knallhardt på kvalitet og leveringstid. Vi ser veldig positive trender i byggemarkedet i Sør Norge og har allerede kunder og leveranser som står i kø, fortsetter Berthelsen.

Han forteller videre at bedriften skal ha et lager av heissjakter ferdig til montering på byggeplassene.

- Det betyr at kundene kan komme til fabrikken og hente ut ferdige heissjakter tilnærmet «over disk». Andre deler av produksjonen som dragere og søyler produseres etter kundens spesifikasjoner, sier han.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Elementer blir en svært viktig del av produksjonen til Elementsør AS som så dagens lys 1. desember 2017. (Foto: Nicolai Prebensen).

- Full drift i dag
- Driften av Elementsør går for fullt her i «de gamle» lokalene til Mur i Sør, men alle som kjenner planene til nye E39 vet at om få år går det en firefeltsvei akkurat her vi står nå. Når vi først skulle gjøre noe, gjør vi det på Mur i Sørs måte, skikkelig, sier han og understreker at Elementsør AS er en helt selvstendig bedrift.

I løpet av 2021 vil Elementsør AS være en fullsortimentsfabrikk som også vil blande sin egen betong. I dag hentes den fra eksterne leverandører.
Sist oppdatert 29.01.2018 klokken 20:25 av Nicolai Prebensen

Elementsørs tomt på Lohnelier er under full utbygging. Bygget nederst til venstre er Mur i Sørs nye produksjons og lagerlokale. (Foto: XR Visuell kommunikasjon.)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no