- I dag tar vi sjansen på å invitere middagsgjester, sier Kjell Svenning etter flere dager med ustabil strømtilførsel. (Foto: Jon Aamodt)

Provosert av nettleverandør

  Jon Aamodt
  29. jan 2018
  07:04
- I rundt to døgn var vi helt uten strøm. Over en periode på 11 døgn har vi hatt en uholdbar strømsituasjon med stadige utfall. Strømmen har kommet og gått. Alt dette skyldes for dårlig rydding. Dette må Agder Energi ta inn over seg, sier Kjell Svenning til N247. 

Han har skrevet klagebrev til Agder Energi og har også sendt kopi av brevet til Søgne kommune som er en av eierne til energiselskapet. 

Svenning bor cirka åtte kilometer innover Repstadveien fra Lunde skole. Fra 15. til 25. januar har han og familien opplevd stadige problemer med strømleveransen. 

- Har blitt mye pølser
- Det har blitt mye grilling av pølser ute på terrassen. I dag ser det endelig ut til å være såpass stabilt at vi har tatt sjansen på å invitere middagsgjester. Det har vi måttet droppe i det siste. Uten strøm virker heller ikke vannforsyningen. Bare det å benytte toalettet byr på utfordringer, fortsetter han. 

Svenning er provosert over direktøren i Agder Energi som skryter av gode resultatet og store overskudd. 

- Prioriterer utbytte til eierne
- Agder Energi Nett er ikke klar over sitt samfunnsansvar som enerådende nettleverandør på Sørlandet og har nedprioritert ryddingen over flere år. Med 700-800 millioner i årlige overskudd, bør det være nok av midler til bedre vedlikehold, skriver Svenning som mener overskuddet til utdeling er prioritert. 

Svenning mener videre at eierkommunene, deriblant Søgne kommune, ikke ser viktigheten av et stabil strømnett. 

- Når strøm og kommunikasjon blir lenge borte, kan dette gå ut over liv og helse, tilføyer han.

Venter på svar
- Snøfall som det vi har hatt nå er ikke unormalt, sier Svenning som nå venter på svar fra Agder Energi og Søgne kommune. 
Sist oppdatert 29.01.2018 klokken 07:28 av Nicolai Prebensen

Familien Kjell og Anne Wenche Svenning bor cirka åtte kilometer fra Lunde skole. Etter en lang periode med stadige strømbrudd kan de endelig ta imot gjester til søndagsmiddagen. (Foto: Jon Aamodt)

Når snøen tvinger trær mot bakken kan det være ødeleggende for strømforsyning dersom rydding langs kraftlinjer ikke er god nok. (Foto: Privat)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no