PRESSEMELDING
Olav Grendstad og "Keeperliv" med Bjarne og band kommer til Prestegårdsfestivalen 9. mars. (Foto: Nicolai Prebensen/Pressefoto)

Prestegårdsfestivalen fredag og lørdag

  Jon Aamodt
  09. mars 2018
  10:19
Prestegårdsfestivalen, en helt ny festival på Søgne gamle prestegård fredag og lørdag 9-10 mars. 200,- per billett per kveld. 300,- for hele helgen. Baren og kafeen er åpen. 
 
Stemningen smyger seg inn på fredagskvelden med disse habile musikanter: 
  • 1900 - 1930 Olav Grendstad med band  
  • 1930 - 2000 Keeperliv med Bjarne og band  
  • 2030 - 2120 Jan Engervik  
  • 2145 - 2230 Hovland og Stokkeland  
På lørdag får vi litt mer futt mellom veggene med følgende musikerrekke: 
  • 1900 - 2000 Tove Bøygard  
  • 2030 - 2110 Ine Repstad med band  
  • 2145 - 2300 Trond Granlund med band 
Olav Grendstad og musikalsk følge. 
 For første gang vil Olav presentere tekster til musikalsk følge. Vi er så heldige at han vil gjøre det for oss på prestegårdsfestivalen. Tekstene har ligget der, det musikalske følget har ligget i horisonten. Olav sier vel at det blir en blanding av Odd Børretzen, Olav H. Hauge, Jens Bjørneboe, PPtjenesten og Olga Marie Mikalsen i stilen,  Men det blir vel i en slags visetradisjon. Og visesangere er vel også kjent for ikke å bare synge. Mange ganger kan vel forordet bli vel så lange som selve visa, for ikke å snakke om at forordet blir så langt at det ikke blir plass til visa, men det vil jo vise seg. 
 
Bjarne Ormestad med Keeperliv 
 Bjarne Ormestad er på sin utrettelige ferd, rundt omkring med keeperens budskap. Her blir det keepersanger, og prat rundt keeperens liv og arbeidsoppgaver. Sanger og tanker du nesten kan kjenne deg igjen i. Eller som forestillingen heter: Keeperliv, nesten som et vanlig liv. Noen nye, og noen gamle sanger vil han presentere fra den forestillingen. På prestegårdsfestivalen blir sangene, for første gang, presentert sammen med fullt band.  
 
Jan Engervik 
 Jan Engervik er en kjent visesanger fra Lindesnes.  Han har gitt ut en rekke plater med viser av Evert Taube, og Niels Hausgaard.  På prestegården blir det gjenhør med hans Tolkninger av Niels Hausgaards viser, som han har gjort stor suksess med! Humoren er tørr, så visst publikum er lettantennelig, kan det bli god fyr i stua. 
 
Hovland\Stokkeland med orkester 
 Ingvar Hovland og Asbjørn Stokkeland kommer fra Egersund. De har gitt ut to plater, og er drivkrefter i Egersunds musikkliv. Asbjørn setter melodi til Ingvars tekster. Her veksler det mellom prat og sang i visene. Skjemt, alvor i nitrist blanding. Eller,,,, nei, kanskje mest humor her. 
 
Tove Bøygard 
 Tove Bøygard er en singer/songwriter fra Ål i Hallingdal og en utpreget liveartist. Hennes meget sterke tilstedeværelse og formidlingsevne, akkompagneres av gnistrende gitarspill og munnspillsoloer. Hun er kjent for å ha et stort samfunnsengasjement som hun kommuniserer med sterke tekster og gode melodier. 

Tove Bøygard gav i januar 2017 ut albumet «Blåe Drag», hvor musikken befinner seg i et landskap som kan beskrives som ”Country Noir”, eller Dolly Parton møter Nick Cave i en Tom Waits diner. Mange av låtene lodder i det mørkere leiet enn tidligere, både musikalsk og tekstlig.  Plata har høstet ovasjoner fra en samlet musikkpresse, med imponerende over 20 anmeldelser hvor samtlige gir den terningkast fem eller seks!  
 
Ine Repstad med band 
 Ine Repstad er en populær stemme i Søgne. Hun har utallige opptredener bak seg. Er kjent som solist fra korene Restart og NGS! På prestegården vil hun fremføre mange av sine favorittsanger 
 
Trond Granlund 
 «Et av de rareste paradoksene i moderne norsk musikkhistorie er at Trond Granlund gikk fra å være storselger til å bli en slags kulthelt da han begynte å lage virkelig gode plater» (Dagsavisen, 2012) 
 
Trond Granlund har de siste åra rukket å feire både 50-årsjubileum som konsertartist og 40- årsjubileum som plateartist. På første halvdel av 1970-tallet gjorde Granlund karriere som rockesanger, før han på 80-tallet gikk over til mer pop-influert materiale, og fikk hits som Give Me Time og Eloise i 1980, og Girl 16 og Julia, Julia i 1981. For albumet Pleasant Surprise (1981) fikk han Spellemannprisen, og også Stay The Night (1982) og Driftin' (1983) solgte meget bra. 
 
Med Roots (1990) skapte Granlund seg en ny karriere som kritikerrost roots/countryartist, og siden den norske debuten med Tida er'e ingen som kan snu (1995) har han virkelig sunget seg inn i hjertene til norske radiolyttere. Den kritikerroste plata Sanger jeg lærte av faren min (2010) har blitt et fenomen og har funnet veien til et stort, takknemlig og ikke minst rørt publikum. 
 
Enhetsleder for kultur, Marianne Laukvik.
 
Sist oppdatert 09.03.2018 klokken 10:33 av Jon Aamodt

visesangeren Jan Engervik skal opptre på festivalen. Ingvar Hovland og Asbjørn Stokkeland kommer også med sitt orkester til prestegården 9. mars. (Foto: Pressefoto)

10. mars får festivalen besøk av Tove Bøygard og Ine Repstad med band før "kulthelten" Trond Granlund avslutter festivalen sammen med sitt eget band. (Foto: Pressefoto)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no