- Jeg synes det virker hyggelig å jobbe med eldre og så er det gøy med sommerjobb, sier Rebekka (15) til N247. (Foto: Jon Aamodt)

- Mange potensielle gledesspredere

  Jon Aamodt
  24. jan 2018
  18:51
Med over 150 besøkende de to første timene var både NAV-leder Anette Berg og enhetsleder Kari B. Johnsrud godt fornøye med oppmøtet da NAV og Søgne kommune i fellesskap arrangerte jobbmesse på Søgne omsorgssenter onsdag ettermiddag. 


Når i tillegg rundt halvparten av de fremmøtte primært kom for å se på muligheten for å jobbe som gledesspreder ved omsorgssenteret, ligger det an til en knallhard kamp om de 12 plassene som skal besettes i denne kategorien. 

- Vi er på jakt etter gledesspredere i alderen 15 til 17 år, sier aktivitets- og frivillghetskoordinator ved omssorgsenteret Helene Skeie Eriksen til N247. 

- Her kommer både gutter og jenter mellom 15 og 17 år
Hun er på stand for å informere og levere ut materiell til ungdommer som har lyst til å spre glede blant de eldre i sommerukene. Denne delen av jobbmessen var annonsert med oppstart klokken 17.00, men allerede før dette klokkeslettet hadde rundt 10 ungdommer fått med seg informasjon om hvordan de søker denne sommerjobben. Da klokken passerte 17.00 strømmet det på med ungdommer og i løpet av få minutter var rundt 60 interesserte innom standen til Eriksen. 

- Jeg informerer om hvordan de må søke og hvordan alt foregår, med søknad, CV, jobbintervju og annet. De som kommer virker veldig interesserte og her er både gutter og jenter mellom 15 og 17 år, sier hun. 

- Gøy med sommerjobb
Blant de mange interesserte møtte vi Rebekka Ingebretsen (15) som nå bor i Finsland, men som flytter til Søgne om ikke lenge. 

- Jeg synes det virker hyggelig å jobbe med eldre og så er det gøy med sommerjobb, sier Rebekka som aldri har hatt sommerjobb eller søkt en jobb før. 

Hun har veldig lyst på denne jobben og tror hun kan trives med å holde de eldre med selskap, snakke med dem og være med på å holde dem i aktivitet. 

- Bare det å skrive en søknad og kanskje komme til et jobbintervju blir en ny erfaring, sier hun og legger til at hun håper hun får jobb.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Annonse

- Flott at politikerne har bevilget penger
NAV-leder Anette Berg sier det er fantastisk å se det fine samarbeidet mellom NAV og kommunen, og føyer til at arrangørene har fått svært mange positive tilbakemeldinger fra de jobbsøkende. 

Også enhetsleder Johnsrud ser veldig positivt på det store oppmøtet.

- Dette er jo en vinn vinn situasjon for alle involverte, og det er utrolig flott at politikerne har bevilget penger til dette. At de unge kan møte eldre gjennom aktivitet ser jeg også på som veldig nyttig. Kanskje noen også velger dette som yrke etterpå. Her er det utvilsomt mange potensielle gledesspredere, sier Johnrud til N247 når det fremdeles er to timer igjen av jobbmessen på Søgne omsorgsenter. 

Aktivitets- og frivillghetskoordinator ved omssorgsenteret, Helene Skeie Eriksen orienterer om søknadsprosess, intervju, tarifflønn og søknadsfrister til ungdommer som vil bli gledesspredere. (Foto: Jon Aamodt)

Enhetsleder Kari B. Johnsrud og NAV-leder Anette Berg er strålende fornøyd med fremmøtet på jobbmessen. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no