Innehaver av Gaveboden, Reidun Haaland Knudsen holder åpen butikk selv om håndverkere utvider og bygger om butikklokalene på Hølleveien. (Foto: Jon Aamodt)

Bygger om og utvider

  Jon Aamodt
  24. jan 2018
  13:42
Nesten 38 år etter oppstarten utvider Gaveboden for tredje gang butikklokalene på Hølleveien. 

- Jeg har hatt lyst til dette lenge og fant ut at dette var riktig tidspunkt for å sette planene ut i livet. Vi ønsker å gi butikken et løft og være oppdaterte og så har det noe å gjøre med at folk får lyst til å komme og se hva som skjer, sier innehaver Reidun Haaland Knudsen til N247 onsdag formiddag.

Det var hennes foreldre Margot og Gunnar Haaland som startet butikk på Hølleveien sensommeren 1980. Den første tiden var det glass- og gaveartikler som utgjorde størstedelen av butikkens sortiment. Senere kom sølv og smykker til, og etter hvert kom gullsmedvirksomheten stadig mer i fokus.

- I dag er det gullsmedvirksomheten som er det bærende for butikken selv om gave og interiørdelen fremdeles spiller en viktig rolle, sier innehaveren.

Begynte som sommervikar
Dagens eier begynte sin karrière som sommervikar da hun gikk på skolen. Fra 1991 har hun vært fast i butikken hvor hun etter hvert gikk inn i rollen som daglig leder og senere medeier. For omkring fem år siden tok hun over hele virksomheten og er i dag eneste eier. 

I løpet av de årene hun har vært i bransjen har hun sett trender komme og gå samtidig som andre varer er tilnærmet «evigvarende». 

- Gull og diamanter har alltid stått høyt i kurs hos kundene, men i dag ser vi at det også innen den tradisjonelle gullsmedbransjen er aksept for «bijouteri». Trenden i dag er at det er mer tillatt å blande stilarter og ulike produkter. Det som er mest tradisjonelt er dåpsartikler. Her er folk mest opptatt av en gave som skal være et minne, men også her skjer det utvikling med nye produkter. 

- Ferdig i februar
Når den tredje utvidelsen av lokalene på Hølleveien er ferdig, trolig en gang uti februar, vil det være med en egen avdeling for dåpsartikler. Nye varer og nye leverandører skal inn, men i tillegg ønsker Knudsen en mer åpen butikk med mer plass for kundene. 

- Vi startet for alvor å planlegge like før jul. For et par uker siden begynte håndverkerne jobben her og akkurat nå er det litt trangt, men vi holder åpent hele tiden, sier Knudsen.

Nå gleder hun seg til alt er ferdig og er spent på å se den nye butikken ferdig. 

- Vi har så mange hyggelige kunder og er utrolig glad for alle som handler i Søgne. Det er viktig for hele handelsnæringen at vi kan tilby et bredt utvalg og holde handelen i bygda. Jeg gleder meg veldig til vi kan ønske gamle og nye kunder velkommen til «ny» butikk. Endelig dato for ferdigstilling er fremdeles litt usikkert, så det skal vi komme tilbake til når tidspunktet er avklart, avslutter hun.

Gaveboden på Hølleveien i Søgne åpnet i 1980. Nå utvides lokalene for tredje gang for å utvide sortiment og gjøre butikken mer åpen og tilgjengelig. (Foto: Jon Aamodt)

Innehaver Reidun Haaland Knudsen startet sin karrière allerede mens hun gikk på skolen og har vært fast i butikken siden 1991. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no