Demokratenes Vidar Kleppe vil ha med politikerne fra Søgne og Songdalen i den politiske behandlingen av kunstsiloprosjektet i Kristiansand. (Foto: Mestres Wåge Arquitectes og MX_SI Architectural Studio)

- Ville være en gest til Søgne og Songdalen

  Nicolai Prebensen
  23. jan 2018
  21:47
Diskusjonen om kunstsiloen i havna i Kristiansand går høylytt for seg. Mange har sin mening om prosjektet, på begge sider. Kostnadene er beregnet til en halv milliard kroner som søkes dekket inn av kommunale, statlige og private midler.

Cultiva bevilget nylig 100 millioner kroner til kunstsiloen og private har allerede gitt midler til siloprosjektet.

1000 verk
Bakgrunnen for ideen om en kunstsilo i havna er blant annet Nicolai Tangens gave til Kristiansand på i følge NRK, rundt 1000 verk av ukjent verdi.

Under det felles kommunestyremøtet mellom Søgne, Songdalen og Kristiansand tirsdag ble det blant mye annet diskutert hva som skal diskuteres fremover i de ulike samarbeidsorganene, også hva som skal enes om i neste Fellesnemnd den 30. januar.

Under denne debatten fremla Vidar Kleppe (Dem) et forslag om at Fellesnemnda i K3 blir med i debatten om prosjektet.

- Gest
- Jeg skal sørge for at de oppe i Finsland, eller i Søgne for den saks skyld, ikke skal lide under et så stort pengesluk som det dette kunstprosjektet er. Det ville være en gest til våre nye naboer å ta dem med i den behandlingen, sa han.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Ordfører Harald Furre tok ordet og minnet Kleppe på at det i dette felles kommunestyremøtet ikke skulle voteres over noe. Han lovet imidlertid at han skulle ta med seg saken til det nevnte Fellesnemnd-møtet 30. januar.

Det betyr at Søgne og Songdalens 16 medlemmer av Fellesnemnda kan bli med på å avgjøre kunstsiloens skjebne i Kristiansand. Fellesnemnda har totalt 31 medlemmer.

Vidar Kleppe representerer Demokratene i Kristiansand bystyre. (Foto: Vest-Agder fylkeskommune.)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no