Lyset i akebakken forsvant da gatelysene i området ble oppgradert. Nå vil ordfører Johnny Greibesland ha med seg formannskapet på å få lyset tilbake igjen. (Foto: Jon Aamodt)

Johnny tar tak

  Jon Aamodt
  19. jan 2018
  09:50
- Akebakken ved bedehuset på Volleberg har mistet utelyset. Nå bruker ungene veien som er opplyst i stedet for den mørklagte bakken. Dette liker vi veldig dårlig og hadde håpet kommunen kunne hjelpe oss med å få lyset tent igjen, sier Roger Haugli til N247.

Det har vært lys i akebakken tidligere, men da veibelysningen for øvrig i området ble byttet til nye moderne LED-lys, ble lyspunktet i bakken koplet fra nettet. Velforeningen har vært i kontakt med kommunen, men har tilgode å se lys i bakken igjen. 

- Setter oss i klemme
Avdelingsingeniør Terje Premak i Songdalen kommune sier til N247 at egentlig ikke er et kommunalt ansvar men et forhold som velforeningene må ta seg av. Han vil likevel være behjelpelig for at tiltaket kan bli ordnet så rimelig som mulig for velforeningene. 

- Det er ikke nødvendigvis veldig kostbart, men det setter oss litt i klemme hvis vi sier ja her. Vi må behandle alle likt og da kan det fort bli mange som har gode tiltak vi må ordne. Noe annet er det hvis vi får et politisk signal, da forholder vi oss selvsagt hensyn til dette, sier Premak.

- Viktig med fysisk aktivitet
- Jeg synes vi skal strekke oss langt for å tilrettelegge for fysisk aktivitet, så dette er noe vi må prøve å få til, sier ordfører Johnny Greibesland til N247 torsdag ettermiddag. 

Han vil ta saken opp når formannskapet møtes 31. januar.

- Det er viktig at vi ikke gjør forskjell her og så langt jeg kjenner til er det tilsvarende saker også på Hortemo og i Svarttjønnheia. En løsning kan være at formannskapet setter av en pott til miljøtiltak som dette, sier ordføreren.

Han håper formannskapet vil være med på en slik løsning når de møtes siste dagen i januar. 

- Håper det blir en løsning
- Dette var en god nyhet, sier Haugli til N247 torsdag kveld etter å ha hørt ordførerens kommentar. 

Han sier han ble litt skuffet da lyset forsvant.

- Vi har hatt lys i bakken her så lenge jeg kan huske og har lagt ned mye krefter i å opparbeide området med gapahuk og legge til rette for aktivitet. De første signalene vi fikk fra kommunen antydet at dette ble for kostbart for velforeningen. Nå har jeg et håp om en løsning som er bra for alle parter, sier han.

Velforeningen er opptatt av å bare bruke lyset ved behov og han vil nå ta initiativ til  ny kontakt med kommunens saksbehandler for å finne en god løsning for alle parter. 

Sist oppdatert 19.01.2018 klokken 10:49 av Nicolai Prebensen

- Akebakken ligger mørklagt helt til venstre i bildet. Til høyre ligger veien opplyst og frister ungene til å ake her, sier Roger Haugli i velforeningen til N247. (Foto: Jon Aamodt)

- Det kommer masse unger her i kveld og de ville gjerne hatt lys i akebakken bak her, sier Haugli. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no