- Jeg synes du hauser opp saken, sa ordføreren som synes Terkelsens utsagn i desember var meget utidig. (Foto: Jon Aamodt)

- Utidig beskyldning

  Jon Aamodt
  17. jan 2018
  15:12
Ordfører Astrid Hilde (Ap) og varaordfører Egel Terkelsen (FrP) har ulik oppfatning av hva som skjedde i forbindelse med formannskapsmøtet i Søgne 18. mai 2017. Det er Hildes uttalelser om dette møte da hun stod i vitneboksen like før jul som fikk Terkelsen til å hevde at ordføreren ikke snakket sant i retten.


Truet aldri med å bryte
- Du fortalte om et skjørt samarbeid og sa at «alt gikk ikke etter planen» i dette møtet. Du sa at det i dette møtet ble truet med å bryte samarbeidet, sa Terkelsen da han i dagens formannskapsmøte skulle utdype uttalelsen fra desember om at ordføreren ikke snakket sant.

Terkelsen fortsatte sitt innlegg med at det aldri var blitt framsatt noen trusler fra FrP om å bryte samarbeidet som ble etablert i Søgne kommune etter valget i 2015.

- Jeg tok kontakt med gruppeleder Bjørn Egeli og informerte han (om den nye samarbeidskoallisjonen, red. anm.). Dette er kanskje bagateller, men for meg er det viktig at det ordføreren sier er riktig, fortsatte Terkelsen.

- Hauser opp saken
- Takk for at du sa hva som var saken. Jeg synes du hauser opp saken, svarte ordføreren som synes Terkelsens utsagn i desember var meget utidig.

Hun fortalte videre om hendelsene i forkant av formannskapsmøtet i mai 2018 og om hvordan hun da opplevde at det var en trussel om å bryte samarbeidet.

- Det finnes ingen objektiv sannhet og dette er slik jeg oppfattet situasjonen og husker det, fortsatte ordføreren.

Terkelsen kommenterte tilbake at det kan ha vært ulike oppfatninger av det som skjedde, men presiserte igjen at det ikke var blity truet slik som ordføreren hevdet.

Alvorlig utsagn
Arbeiderpartiets gruppeleder Bjørn Egeli karakteriserte Terkelsens utsagn som alvorlige og at de gikk langt ut over det som kan aksepteres. Han antydet også at det lå andre motiver bak og mente Terkelsen med sine utspill undergraver ordføreren, noe Terkelsen hevdet ikke var hensikten. Terkelsen sa også at han ikke hadde ønsket en videre diskusjon utenfor rettsalen med presse og andre tilhørere til stede.

- Dette kunne vært avklart lenge før, svarte ordfører Hilde og la til at det er beklagelig at varaordføreren insinuerer at hun lyver i retten.

- Vi har ulik oppfatning av dette og det kommer vi nok til å ha flere ganger, avsluttet ordfører Astrid Hilde. 
Sist oppdatert 17.01.2018 klokken 15:45 av Jon Aamodt

Gruppeleder Bjørn Egeli (Ap) karakteriserte Terkelsens utsagn som alvorlige og langt utenfor det som kan aksepteres. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no