Pressemelding fra Nye Veier AS
Konkurransegrunnlaget er noe justert, blant annet er den maksimale byggetiden utvidet til fire år, sier prosjektdirektør for E39 Sørvest, Asbjørn Heieraas i pressemeldingen fra Nye Veier AS. (Foto: Nye Veier AS)

E39-konkurranse tilbake i markedet - Starter byggingen av ny E39 i oktober

  Nicolai Prebensen
  12. jan 2018
  10:39
Konkurransen om å bygge ny E39 fra Kristiansand vest til Mandal øst er tilbake i markedet, snaue to måneder etter konkurransen ble avlyst som følge av for få kvalifiserte tilbydere, skriver Nye Veioer AS i en pressemelding fredag formiddag.

Etter pre-kvalifiseringen i november 2017 stod det kun to tilbydere igjen, og det mente Nye Veier ikke ga tilstrekkelig konkurranse om oppdraget. Det var totalt fem konstellasjoner som var interessert i totalentreprisen med en ramme på 3,6 milliarder kroner for den 19 kilometer lange strekningen av ny E39 vestover fra Kristiansand.

Evaluering
Nye Veier startet umiddelbart på nytt arbeidet etter avlysningen av konkurransen. I dette arbeidet har bransjen vært invitert til å komme med sine tilbakemeldinger knyttet til sider ved kontrakten.

- Vi har lyttet til bransjen, og tid er pekt på som en faktor. Konkurransegrunnlaget er noe justert, blant annet er den maksimale byggetiden utvidet til fire år, sier prosjektdirektør for E39 Sørvest, Asbjørn Heieraas.

Kvalifiseringsfristen er satt til 12. februar 2018, og resultatet av kvalifiseringen vil være klart i løpet av mars. Kontrakt med entreprenør skal være signert og anleggsarbeidet kan starte i løpet av oktober 2018.
Sist oppdatert 12.01.2018 klokken 15:35 av Nicolai Prebensen

Slik blir starten av nye E39 ved Grauthelleren. (Foto: Nye Veier AS)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no