Slik blir Posten Norges nye Tesla Semi. (Foto: Posten)

Denne møter du snart på veiene våre

  Nicolai Prebensen
  09. jan 2018
  09:30
NTB Info/Posten Norge: Posten Norge har allerede en av verdens største flåter av el-kjøretøy. Neste år utvides den med en elektrisk semitrailer fra Tesla.

Tesla har varslet at de i 2019 starter produksjon av en semitrailer med rekkevidde på opptil 800 kilometer ved maksimalvekt og motorveihastigheter.

- Vi ser at fremtiden er elektrisk i alle kjøretøysegmenter. Derfor er det er viktig for oss å teste ny teknologi så tidlig som mulig, sier pressesjef John Eckhoff i Posten Norge.

Trygg teknologi
Tesla Semi vil ha svært lav luftmotstand, autopilot-teknologi, automatisk nødbrems, filholder og kollisjonsvarsling som skal bidra til å gjøre kjøringen tryggere. Egne ladestasjoner vil kunne lade lastebilen til en rekkevidde på 640 kilometer på 30 minutter.

- Teknologiutviklingen går veldig raskt og de elektriske kjøretøyene som kommer i nær fremtid ser ut til å kunne møte våre behov når det gjelder rekkevidde, sikkerhet og kostnader, sier Eckhoff.

Ambisiøst miljømål
Posten og Bring har redusert sine utslipp med over 40 prosent siden 2009 og har nå satt et ambisiøst mål om å benytte kun fornybare energikilder innen 2025. Elektrifisering av kjøretøy er en sentral del av dette målet.

Tesla Semi skal benyttes mellom terminaler i Posten Norges linjetrafikk.

Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no