Ikke en stol var ledig da Prestegårdens venner for åttende gang arrangerte Nyttårskonsert på Søgne gamle prestegård. (Foto: Jon Aamodt)

- Solister på nasjonalt nivå

  Jon Aamodt
  07. jan 2018
  22:28
Ikke ett sete var ledig da Prestegårdens venner for åttende gang arrangerte nyttårskonsert i kultursalen på Søgne gamle prestegård. Med åpne dører inn til festsalen fikk de siste gjestene plass i gangen og noen minutter etter skjema kunne dirigent Bård Dahle og Agder Symfoniorkester sette i gang årets program. 

Dirigent Dahle har plukket på øverste hylle når han har invitert solister til konserten og først ute var den 14 år gamle Songdølen Espen Garriott som var solist da symfoniorkesteret fremførte andre satsen fra Shostakovich Klaverkonsert nummer to. 

Ikke nybegynnere
- Disse begynte ikke i går, konstaterte konferansier Egil Lunde i sin omtale av kveldens solister som foruten Garriott var fløytist Erle Steinkopf, fiolinist Phelan Walker og sangerne Signe Bach Waage og Nora Strømme. 

- Gjennom kultur- og musikkskolene kommer jeg i kontakt med de beste lokale utøverne, og de som er invitert her er alle av nasjonal klasse, sa dirigent Dahle og legger til at han gjerne skulle ha inviter med enda flere lokale musikere. 

Etter pausen fikk publikum være med på en fremføring der Søgne Messingensemble spilte fra sidetrappene i kultursalen. 

Artikkelen fortsetter under bildet.
- En Toccata med spørsmål og svar fra den ene siden av salen til den andre, sier konferansier Egil Lunde om denne fremføringen (Foto: Jon Aamodt).

- Vi håper dere liker den
Mark Candasamy med tilknytting både til Søgne og Songdalen var solist da orkesteret fremførte Beethovens Klaverkonsert nummer tre i C-moll. Kveldens utvilsomt gladeste artister «Oakland Rain» med søstrene Maren og Charlotte Wallevik Hansen, fremførte fire sanger. «After the party» ble fremført for første gang offentlig og to superglade jenter som var så fornøyd med å bli invitert til konserten, avrundet introduksjonen av sin nye sang med to store smil og et ærlig: - Vi håper dere liker den.

Ingen nyttårskonsert uten «Pomt and Circumstance». Så heller ikke i år, og som sedvanlig ble denne fremført som avslutningsnummer mens et stående publikum sang med på de siste versene. 

Som vanlig ble det hele bundet sammen av en alltid like opplagt konferansier Egil Lunde. Han kunne blant annet fortelle historien om fiolinen som i revolusjonstiden i 1917 havnet ombord på en norsk båt som la til havn i Russland. Fiolinen havnet etter hvert i Søgne før den i 2017 ble restaurert. Den benyttes i dag av symfoniorkesterets kapellmester. 

Kulturpris og stipend.
Under konserten ble også Søgne kommunes kulturstipend delt ut til Nora Strømme og Marius Bakke. 
 

I tillegg ble årets kulturpris del ut av ordfører Astrid Hilde. Denne gikk i år til Elvefestivalen som hver år arrangeres av Prestegårdens venner. 
Sist oppdatert 07.01.2018 klokken 23:29 av Nicolai Prebensen

Espen Garriott helt til venstre, deretter på bildet fløytist Erle Steinkopf, Nora Strømme, Mark Candasamy og søstrene Maren og Charlotte Wallevik Hansen. (Foto: Jon Aamodt)

- Solistene vi har invitert til konserten er alle på nasjonalt nivå, sa dirigent Bård Dahle til N247. Signe Bach Waage og Phelan Walker fremførte en fiolinduett som ekstranummer for publikum. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no